HDTV műsor a Torinói Téli Olimpiáról az Euro1080 HD1-en

1. Oldal

Az Euro1080 jelentős mennyiségű szerkesztett HDTV műsort sugároz a februárban véget ért Torinói Téli Olimpiáról. A HDTV adás szerda kivételével minden nap látható a HD1-en április 30-ig.
HD12_Euro1080_logo.jpg


A több mint két éve nagyfelbontású televíziós adást sugárzó Euro1080 még február elején megállapodást írt alá az EBU-val (European Broadcasting Union), mely alapján élő HDTV közvetítést sugárzott a svéd, az ukrán, a belga és az ír háztartások számára. Ezzel egyidejűleg az Euro1080 megszerezte a Téli Olimpia sugárzási jogát egész Európában, a játékok hivatalos lezárását követően.


Gabriel Fehervari az Euro1080 vezérigazgatója a következőket mondta: „Az több mint két éve a HDTV úttörőjének számító Euro1080 számára egy olyan fontos esemény, mint a Téli Olimpia sugárzási jogainak megszerzése nagyon izgalmas pillanat. Mivel a Torinóban zajló játékok az USA éa Japán nézőinek széles körben voltak láthatóak HDTV-n, úgy gondoltuk az Euro1080-nak példát kell mutatnia Európának. Az adásba kerülő képek igazán látványosak és kiváló minőségűek. Személyesen a jégkorongot és a szabadstílusú síelést élveztem a legjobban, de a síugrás, a gyors- és műkorcsolya, a rövidpályás és a gyorspályás versenyek produkáltak nagyon élvezetes képeket.”

A Torinói Téli Olimpia A HD1-en kerül sugárzásra, melynek jele az Astra 1D/3A 23,5° kelet, a Sirius 2/3 5° Kelet és az Eutelsat W4 műholdakról fogható.

Kapcsolódó linkek:

Kétéves az Euro1080, és a jövő évben közvetíti a labdarúgó-világbajnokságot is
Euro1080 HDTV csatornák új műholdról
Az ember, aki megvalósította álmát
Hírek az Euro1080 műholdas HDTV adásokról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .