Sony: új BRAVIA X, V és S sorozatú LCD TV-k

1. Oldal

A Sony BRAVIA LCD TV-k hatalmas sikerére építve a gyártó rövidesen megújult X2000, V2000 és S2000 modellszám végződésű sorozatokkal lép piacra.
A Sony-nál is ismerhetik a mondást: „addig üsd a vasat, amíg meleg”. A BRAVIA LCD TV-k világméretű sikert értek el, és a GFK szerint Magyarországon is 31%-os piaci részesedést értek el a karácsonyi vásárlási szezont is magában foglaló december-január havi értékben mért forgalmi adatok alapján. Ez olyan kiemelkedő, hogy a gyártó nem késlekedett az eredeti modellsorozatot egy éven belül megújítani és tovább erősíteni a BRAVIA LCD TV-k piaci pozícióját.

Az X2000, V2000 és S2000 modellszám végződésű új készülékekben a legkisebb 66 centis (26”) S sorozatú modellt kivéve a legújabb, 7. generációs S-PVA (Super Vertical Pattern Alignment) LCD panelek épülnek. Ezek a 8 milliszekundum válaszidejű panelek, nagyobb (178°) láthatósági szögtartományt, oldalirányból nézve sem kifakuló színeket és nagyobb, akár 1300:1-hez kontrasztarányt biztosítanak. Az X sorozat teljes HD, azaz 1920×1080 pixel felbontású panellel rendlekező modellt is kínál.

Bavia06_x.jpg
Az X és V sorozatban az LCD panelek mögött egy a képernyő színspektrumát kiszélesítő háttérvilágítást használnak. Az új, széles színskálájú (Wide Colour Gamut), hidegkatódos fénycsövekben (Cold Cathode Fluorescent Lamp) az eredetileg a Sony Trinitron képcsöveihez kifejlesztett, tökéletesített fénykibocsátású foszforokat alkalmaznak. A szélesebb vörös és zöld spektrumösszetevőket tartalmazó WCG-CCFL háttérfényhez pontosan optimalizált RGB színszűrőket alkalmaznak az LCD panelben.

Az új modellekben megújult BRAVIA ENGINE képfeldolgozó processzor működik, mely valós időben többféle feldolgozási műveletet végezve javítja a kép minőségét. Összetett zajcsökkentő technikákkal zavarmentes képeket állít elő, növeli az alacsony kontrasztú képek dinamikáját, minden képkocka kék, zöld és fehér színeinek feldolgozásával hozza létre a kiemelkedő színhűséget. Az X sorozatban a BRAVIA ENGINE EX változata működik, mely a teljes HD (1920×1080 pixel) felbontású panelhez illeszkedően skálázza fel a szabvány felbontású képinformációt.

Bravia06_v.jpg
Az X és V sorozatok készülékeiben a WCG-CCFL háttérvilágítással szélesített színspektrum kiegészül a BRAVIA ENGINE jelfeldolgozó teljesítményét kihasználó Live Colour Creation (élő színelőállítás) funkcióval, mely tovább javítja a színeket, a kontrasztot, és szűri a jelet a képminőséget rontó zajtól.

Az új modellek megszólalása is igényesen megoldott. Az összes készülékben digitális erősítők állítják elő a hangot. A V és S sorozat modelljeiben SRS TruSurround XT, az X sorozatban pedig a Dolby Pro Logic II Virtual Surround technológiája nyújt térhangzást a beépített sztereó hangszórókon keresztül. A párbeszédek és egyéb környezeti hangeffektusok tisztaságáról a BBE Digital hangjavító technológia gondoskodik.

Az összes új BRAVIA LCD TV-ben alapáron beépített DVB-T digitális TV adások vételére alkalmas vevőt (tuner) találunk. Az összes modell HD-ready (vagy ahogy a hazai forgalmazó titulálja „HD-képes”), vagyis az alkalmas képfelbontás mellett rendelkezik nagyfelbontású videojel formátumok (720p, 1080i) fogadására alkalmas analóg komponens és HDCP kompatibilis digitális HDMI videobemenetekkel. Az X sorozatú készülékek az utóbbiból kettővel is, ráadásul a teljes HD felbontású jel progresszív képfrissítésű (1080p) formátumát is képesek ezen keresztül fogadni. Van a készülékeknek több SCART, sőt D-sub15 PC monitor csatlakozó is.

Bravia06_s.jpg
Az új készülékek képméret-választéka:
X sorozat 132 cm (52”), 117 cm (46”), 102 cm (40”);
V sorozat 117 cm (46”), 102 cm (40”), 82 cm (32”);
S sorozat 102 cm (40”), 82 cm (32”), 66 cm (26”).

Kapcsolódó linkek:

Az LCD TV-k eladása terén robbantott a Sony
Brávó BRAVIA KLV-V32A10E!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .