HLG HDR frissítést kapnak 2016-os LG és Samsung TV-k

1. Oldal

Bizonyos 2016-os LG és Samsung TV-k firmware frissítést követően támogatni fogják a TV-s műsorterjesztésben használatos nagy dinamikatartományú Hybrid Log Gamma (HLG) formátumot is.


A CES 2017 kiállításon kiderült, hogy számos TV gyártó készüléke támogatja majd a TV-s műsorterjesztéshez kifejlesztett és a DVB-UHDTV szabvány részét képező nagy dinamikatartományú Hybrid Log Gamma (HLG) formátumot. Ez a „single-stream” HDR formátum olyan elektro-optikai átviteli függvényt határoz meg, ami lehetővé teszi, hogy egy TV csatornán egy jelben lehessen továbbítani a szabvány dinamikájú (SDR) és HDR videót, ami a szűkös sávszélesség szempontjából fontos. Az ilyen adásjelből a nem kompatibilis TV-k SDR képet állítanak elő, a kompatibilis TV-k pedig HDR képet.

LG HLG demo IFA2016.jpg
A HLG formátumot támogató új 2017-es felső-kategóriás TV-ket jelentett be az LG, a Panasonic, a Samsung és a Sony, de szerencsére a már forgalomba került TV-k közül is néhány képes lesz erre.

Az LG 2016-os SUPER UHD TV-i és 2016-os OLED TV-i, valamint a Samsung 2016-os SUHD TV-i egy rendszerszoftver frissítést követően támogatni fogják a HLG formátumot is.

Kapcsolódó linkek:

A nagy dinamikatartomány is része lesz DVB-UHDTV szabványnak
LG: a 2016-os SUPER UHD TV-k jellemzői
LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői és árai
Samsung: a 2016-os SUHD TV-k jellemzőiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .