LG: a 2016-os SUPER UHD TV-k jellemzői

1. Oldal

Rövidesen kaphatóak Európában az LG 2016-os „SUPER UHD” LCD csúcstévéi, amelyek ugyan nem „ULTRA HD PREMIUM” minősítésűek, de támogatják a Dolby Vision és HDR10 nagy dinamikatartományú formátumokat.


A januári CES 2016-on bemutatott LG SUPER UHD TV-k a márka idei csúcskategóriás LCD készülékei. Az elnevezése a 4K felbontásra és a panelekben alkalmazott kvantumpötty technológiára utal, mely utóbbi a színtartomány szélesítésére szolgál.

LG UH95
LG UH95


Az UH95, UH85 és UH77 SUPER UHD TV szériák modelljei támogatják a nagy dinamikatartomány (HDR) Dolby Vision formátumát és az Ultra HD Blu-Ray lemezek „nyílt” HDR10 Media Profilját is.

LG UH85
LG UH85


A készülékek helyi fényszabályzású él LED megvilágítású IPS LCD panelre épülő képernyőjének tükröződését és így kontrasztját „True Black Panel” technológia javítja, a fényességet pedig „ULTRA Luminance” technológia biztosítja, de a gyártó ennek mértékéről nem közöl adatokat. A színvisszaadást javító „ColorPrime Plus” technológia a képernyő színtartományát a BT.709 120%-ára növeli, a „Billion Rich Colors” pedig a színcsatornánként 10 bites panelre és 10 bites feldolgozásra utal. Az új SUPER UHD TV-k ugyanakkor nem rendelkeznek ULTRA HD PREMIUM minősítéssel.

LG UH77
LG UH77


A SUPER UHD TV-kben is az új webOS 3.0 okos TV operációs rendszer fut, aminek kezelőfelületén a mozgásérzékelő „Magic Remote” távirányítóval mozgatható a kis kurzor. Az elérhető Amazon Prime Video, Netflix, YouTube, Google Play Movies & TV és más szolgáltatók akár 4K HDR tartalmait a készülékek HEVC és VP9-Profile 2 dekódolással támogatják, bár az utóbbi még megerősítésre vár.

A legjobb 4K HDR képminőséget nyújtó Ultra HD Blu-Ray lejátszó a készülékek HDMI 2.0a (HDCP 2.2-vel) bemenetéhez csatlakoztatható.

Az SUPER UHD TV-k hangrendszerét is a Harman/Kardon együttműködésével fejlesztették.

LG_Super_UHD_TV-jellemzok_2016.jpg
Kapcsolódó linkek:

LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői
LG 98UH9800: rövidesen kapható a 8K TV
LG: 2016-os 4K OLED TV-k HDR és Dolby Vision támogatással
LG: HDR képes 4K SUPER UHD TV-k a CES 2016-on
LG webOS 3.0: bemutatkozik az új Smart TV platform a CES 2016-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .