HoloVizio szemüveg nélküli 3D mozi-rendszer LG vetítőkből

1. Oldal

A Holografika Kft. világon egyedülálló fejlesztésében létrehozott szemüveg nélküli 3D mozi-rendszere, a HoloVizio C80 80 darab átalakított LG HX300G LED fényforrású mini vetítővel állítja elő a térhatású képet.
A Holografika Kft. már egy évtizede kutatja a mozgó, valódi térbeli 3D képmegjelenítés megvalósítási lehetőségeit a Gábor Dénes díjas Balogh Tibor mérnök-holográfus vezetésével. A fejlesztés eredményei a világon egyedülálló és szabadalmilag védett HoloVízió™ holografikus 3D monitorok illetve 3D mozi-rendszer.

A HoloVízió nem egyszerű sztereoszkóp képmegjelenítő, amely a bal illetve jobb szemnek két különálló sík képet mutat, hanem Gábor Dénes a holográfia felfedezőjének elve alapján szabad szemmel látható, nagyméretű, színes, mozgó, a természetes látványt legjobban megközelítő 3D képet állít elő, amelyet egy adott pillanatban több felhasználó is nézhet anélkül, hogy a nézőt illetve nézőket bármilyen módon korlátozná.

A HoloVizio C80 3D mozi-rendszer és megalkotói
A HoloVizio C80 3D mozi-rendszer és megalkotói


A legújabban létrehozott és már működő HoloVizio C80 3D mozi-rendszer egy közel 4 méteres képátlójú 16:9 képarányú hologramernyőn állítja elő a 63 Megapixel 3D felbontású képet, amit vízszintesen 40 fokos szögben láthatnak a nézők. Az 1500 sd/m2 fényerejű képet 80 darab átalakított LG HX300G LED fényforrású mobil mini vetítővel előállító rendszer minden elemével együtt 900 kg tömegű. Maguk a vetítők a 30.000 órás élettartamú LED fényforrásnak köszönhetően 114%-os színlefedettséget biztosítanak.

A 3D képmegjelenítő technológia elsődleges felhasználásai közé tartoznak mindazok a területek, ahol a számítógép által előállított 3D képi adat már eleve rendelkezésre áll: az orvosi rendszerek mellett ilyen rendszerek például a tervezői (CAD), építészeti, tudományos tervezés és oktatás, molekuláris tervezés, geológiai kutatás, radar- és légirányítás rendszerek, 3D játékok, szimuláció és a virtuális valóság. Az említetteken kívül ez a technológia lehet majd a 3D mozi és TV technológiájának meghatározója is.

Kapcsolódó linkek:

A japánok már az igazi 3D TV-n dolgoznak
Stadion méretű közel holografikus Foci VB közvetítés 2022-ben
Egy lépéssel közelebb a holografikus TV-hez
A holografikus TV-re még 15-20 évet várni kell

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .