Sony: tajvani LCD panel épül majd a Bravia HDTV-k felébe

1. Oldal

A japán Yomiuri Shimbun napilap szerint pénzügyi okokból a Sony a jelenlegi 30%-ról 50%-ra növeli a jövőben a tajvani gyártóktól beszerzett LCD TV panelek arányát, ami azt jelenti, hogy a Bravia HDTV-k felébe ilyen panelek épülnének.
A lap Sony tisztségviselőket idézve két fő tényezőt említ, ami a cég döntése mögött áll: a továbbra is erős japán jent, ami elviszi az exportnyereséget és a világgazdaság gyengélkedését, ami érinti a TV eladásokat. A Sony 2010-ben immár hatodik egymást követő évben veszteséges TV tevékenységének életben tartásához a költségek jelentős csökkentésekre van szükség. Mivel az LCD TV-k előállítási költségének mintegy 70%-át a képernyő panel teszi ki, ezért annak kedvezőbb árú biztosítása tűnik a leghatékonyabb stratégiának a cég pénzügyi eredménye javításához.

Sony_Tajvan.jpg
Ennek megfelelően a Sony azt is eldöntötte, hogy a korábban tervezettnél kevesebbet invesztál a Sharp Sakai LCD üzemébe, ami az eredeti szándék szerint a két japán TV gyártó közös együttműködésében állít elő kiváló minőségű LCD paneleket. A 2009 júliusi megállapodás értelmében a Sony a jelenlegi 7%-ról 2011. április végéig a maximális 34%-ra növelte volna részesedését az LCD panelgyárban, de a források átcsoportosítása miatt ez nem valósul meg.

A Sony ehelyett több Tajvanon készült LCD TV panelt igyekszik vásárolni versenyképes áron, hogy azt Bravia LCD HDTV készülékeibe építhesse. Várhatóan a tajvani Wistron és Foxconn International – mindkettő a Sony OEM partnere, vagyis korábban már LCD TV-ket gyártott a japán cégnek – húzhatnak majd hasznot a Sony bővülő gyártáskiszervezéséből.

Kapcsolódó linkek:

Sony: új BRAVIA 3D-ready LCD TV-kkel bővül a választék
Végleges megállapodás a Sharp és a Sony LCD közös vállalatáról
Sharp: már októberben termel a 10. generációs LCD panelgyár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .