IFA 2011: a Sony megújítja 3D házi-mozi csúcsvetítőjét

1. Oldal

A berlini IFA kiállítás alkalmával a Sony Professional bejelentette új VPL-VW95ES 3D házi-mozi vetítőjét, amely a dinamikus lámpavezérlő technológia jóvoltából a filmrajongók vágyait kielégítő fényesebb, élénkebb képet nyújt.


Az elődmodell VPL-VW90ES4346-el kapcsolatos fogyasztói visszajelzések gondos figyelembevételével, és az ennek megfelelően elvégzett változtatásokkal a Sony biztosítottnak látja, hogy a VPL-VW95ES a lehető legjobb házi-mozi élményt nyújtja a nézők számára. Az új vetítőben is gyors képfrissítésű, 1920×1080 pixel felbontású SXRD (LCOS) képmodulátor panelek állítják elő az éles és homogén másodpercenként 240 képkockából álló képsorozatot, és az ezzel szinkronban záródó és nyíló 3D képzáró szemüvegek gondoskodnak róla, hogy mindkét szemünk a megfelelő képeket láthassa, így csökkentve az azok közötti „átlátást” (szellemképet) a minimumra.

Sony_VPL-VW95ES.jpg
A VPL-VW95ES vetítőben a VPL-HW30ES-hez hasonlóan már alkalmazzák a 3D kép világosságát és így annak minőségét és hatását javító dinamikus lámpavezérlő (Dynamic Lamp Control) technológiát, ami a fényforrás impulzusmeghajtásával akkor növeli meg a fényerőt, amikor az aktív 3D képzáró szemüveg valamelyik szem előtti nyitva van. Így a bal- és jobbszem képek tökéletes elválasztása miatt a 3D képzáró szemüveg által szükségképpen blokkolt fény kevesebb veszteséget jelet a 3D kép teljes fényereje szempontjából.

A projektor alacsony (20dB) hűtőventillátor zajjal, rugalmas kép kalibrációval, és úgynevezett képpozíció memóriával fokozza használati komfortját. Az utóbbi újdonsággal a felhasználó 5 különböző képpozícióhoz tartozó optikai (zoom és fókusz) beállítást tárolhat el (például egyet a 2,35:1 képarányhoz), amit aztán a távirányítón egy gombnyomással választhat ki. A VPL-VW95ES elhelyezését segíti az 1,6-szeres nagyításátfogású motoros lencse és az ugyancsak motoros függőleges és vízszintes lencseeltolás.

Az új vetítőt is felvértezték a maximális 150.000:1 dinamikus kontrasztarányt biztosító „Advanced Iris 3” automatikus fényrekeszszabályzással és a „Motionflow” mozgáselmosódást és képszaggatást csökkentő interpolációs képtöbbszöröző technológiával. A konvertált 3D mód pedig egy a 2D forrásokból 3D hatást előállító egyedi algoritmus.

A VPL-VW95ES mellé két új aktív 3D képzáró szemüveget csomagolnak, amelyek a korábbi szemüvegekhez képest 24 százalékkel könnyebbek, a meghajtásukra szolgáló jeladót viszont továbbra is a vetítő lencséje köré építették, vagyis erre a célra nem kell külön jeladót kábelezni és csatlakoztatni.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-HW30ES: az új megfizethető 3D házi-mozi vetítő
Sony VPL-HW20: kapható a megújult SXRD házi-mozi vetítő
Sony VPL-VW90ES: rendelhető a 3D házi-mozi vetítő
Sony VPL-VW90ES: a gyártó első 3D házi-mozi vetítője

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .