Sony VPL-HW20: kapható a megújult SXRD házi-mozi vetítő

1. Oldal

A Sony új házi-mozi vetítője a VPL-HW20 továbbfejlesztett 1920×1080 pixel felbontású SXRD képmodulátor paneljeinek köszönhetően 1300 lumen fényáramot és dinamikus fényszabályzással 80.000:1 kontrasztarányt biztosít.
A Sony VPL-HW204362 külsejében alig különbözik a jelenleg is kapható elődmodelltől, a VPL-HW154253-től. Az élesebb szeműek veszik csak észre, hogy az új vetítő fényes fekete tetejéről viszont eltűnt a BRAVIA felirat.

Sony_VPL-HW20.jpg
A VPL-HW204362 a gyártó „Advanced Iris 3” automatikus fényrekesz-szabályzó technológiájával dinamikusan állítja be a jelenethez szükséges fényszintet, így optimalizálva a kontrasztot. A 80.000:1 dinamikus kontrasztaránnyal a vetítő kellően mély feketét és árnyalati részleteket állít elő a sötétebb képekhez, ráadásul a világos képek részleteinek elmosódását is megakadályozza.

A jobb kontraszt és az 1300 lumenre növekedett fényáram – ami nagyon hasznos, ha enyhe környezeti megvilágítás mellett mondjuk sportközvetítést akarnánk nézni nagyobb vászonra vetítve – a továbbfejlesztett 1920×1080 pixel felbontású SXRD (LCOS) képmodulátoroknak köszönhető, amelyekből három állítja elő a filmszerűen egyenletes és tiszta képet.

Mindebben nagy szerepet játszik a VPL-HW204362-ban is alkalmazott 1,6-szeres nagyításátfogású „All Range Crisp Focus (ARC-F)” lencserendszer, ami manuálisan a kép fel-le 65%-os, jobbra-ballra 25%-os eltolását is lehetővé teszi, egyszerűsítve a vetítő elhelyezését.

A kontraszt precíz beállításával, a képzajok csökkentésével és a színvisszaadás pontosításával optimalizált képet a VPL-HW204362 nyolc különálló képjavító fokozatból álló digitális feldolgozó rendszere generálja. Ez magában foglal egy teljes digitális jelfeldolgozó technológiát, ami a szabványfelbontású és a HD jelekből optimális nagyfelbontású képeket állít elő.

A 10-bites színfeldolgozás, finom színfelbontást garantál és a színbeállítására szolgáló „Real Colour Processing” kezelőfelület lehetővé teszi, hogy a kép akár egy szín árnyalata is módosítható a többi szín megváltozása nélkül. Az összesen 7 gamma beállítási lehetőségből könnyen megtalálható a képtartalomhoz és a megvilágítási környezethez legjobban illezskedő. A vetítő támogatja az „x.v.Colour” (xvYCC) szabványnak megfelelő életszerűbb színek megjelenítését és kezeli a finomabb színfelbontású Deep Colour jeleket is.

A VPL-HW204362 két HDMI bemenete a másodpercenként 24 képkockás (24p) videojeleket fogadva a „True 24p” módban pontosan úgy jeleníti meg a filmet, ahogyan azt a kamerák rögzítették. A „BRAVIA Sync” (HDMI-CEC) vezérlési protokoll révén a csatlakoztatott kompatibilis lejátszó is vezérelhető a vetítőhöz mellékelt távirányítóval.

A VPL-HW204362 már megvásárolható 900.000 Ft körüli bruttó áron.

Kapcsolódó linkek:

Sony VPL-VW90ES: rendelhető a 3D házi-mozi vetítő
Sony VPL-VW90ES: a gyártó első 3D házi-mozi vetítője

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .