IFA 2011: Sharp Super Hi-Vision 8K4K LCD képernyő demó

1. Oldal

A Sharp az idei IFA kiállításon is bizonyítja a nagyképernyős LCD TV-k iránti elkötelezettségét és a már kapható új, akár 178 centis AQUOS LCD TV-k mellett bemutatja lenyűgöző 8K4K felbontású egyedülálló prototípus LCD képernyőjét is.

Az LCD TV-k ma már uralják a szórakoztatóelektronikai piacot és az első készülékek kifejlesztőjeként, a technológia vezető vállalataként a Sharp nagyban járult hozzá a fejlődéshez olyan innovációkkal, mint legutóbb az UV2A paneltechnológia és a Quattron négy elsődleges színű LCD TV technológia. A Sharp különösen a dinamikusan fejlődő mobiltelefon és nagyképernyős TV-piacra összpontosít, miközben továbbra is aktívan van jelen a 66 és 116 cm (26 és 46 inch) közötti képátlójú minőségi LCD TV-k tömegpiacán is.

Az IFA kiállításon a Sharp bemutatja az új 152 és 178 centis (60 és 70 inches) másodikgenerációs Quattron technológiájú AQUOS LCD TV-it köztük az LE830E 3D TV széria modelljeit. A cég várakozásai szerint egyébként a 127 centinél (50 inch) nagyobb LCD TV-k elsőszámú piaca Észak-Amerika lesz, de várhatóan Európában is 3 millió készüléket fognak idén értékesíteni.

A kiállításon ott vannak az energiatakarékos él LED megvilágítású és sokat tudó LE630/LE632E sorozat készülékei és az XV-Z170004370 3D házi-mozi vetítő is.

Sharp_IFA8K4K.jpg
A kiállítási stand legnagyobb látványossága azonban kétségtelenül az egyedülálló Super Hi-Vision 8K4K LCD prototípus képernyő, ami 16-szor részletesebb képet állít elő, mint teljes HD felbontású társai. Az NHK japán műsorszóró társasággal közösen kifejlesztett képernyőt Japánban már bemutatták, és most az IFA kiállításon is látható a lélegzetelállító 7680 x 4320 pixel felbontású kép, amit persze egyhamar még nem láthatunk otthonunkban, habár a BBC azt tervezi, hogy a 2012-es Londoni Olimpia alkalmával Super Hi-Vision kísérleti adás is lesz.

Európában a Sharp márka ismertségét vonzó szolgáltatásokkal és kiskereskedelmi ajánlatokkal, valamint az EURO 2012 futball Európa-bajnokság szponzoraként igyekszik bővíteni.

Kapcsolódó linkek:

Sharp AQUOS LE630/LE632E: sokat tudó LED LCD TV-k
Sharp XV-Z17000: kapható az új 3D házi-mozi vetítő
Sharp AQUOS LE430E: ügyes kis DVB-C/T vevős LCD TV-k
Sharp: kész a világ első Super Hi-Vision (8K4K) LCD képernyő
Sharp AQUOS LE830E: az új Quattron 3D TV széria
Sharp: LCD TV-k négy elsődleges színnel
Sharp: az LCD paneleket tökéletesítő új technológia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .