Készül a világ első 4K és egyben 3D televíziós sorozata

1. Oldal

Rövidesen kaphatóak lesznek az első 4K Ultra HDTV készülékek, a Discovery, a Sony és az IMAX által alapított 3net Studios pedig SPACE címmel elkészíti az első natív 4K felbontású TV sorozatot 3D változatban is.
3net Studios_200px.jpgA Discovery, a Sony és az IMAX együttműködésével 2011 februárjában elindult a hét minden napján a nap 24 órájában színvonalas 3D műsorokat kínáló 3net TV csatorna, egyelőre csak az Egyesült Államokban. Bő egy hónapja az említett cégek közös vállalkozásában létrejött a csatorna globális televíziós műsorgyártó és terjesztő divíziója, a 3net Studios, amely nyilvánosságra hozta műsorterveit. Ezek között szerepel a világ első 3D és 4K TV sorozat SPACE címmel.

A SPACE lesz az első TV sorozat, amit a cég által „TotalD” elnevezéssel illetett natív 3D 4K, 2D 4K, 3D 2K és 3D/2D HD formátumokban készítenek el.

A három egyórás epizódból álló SPACE úgy mutatja be a világegyetem születését evolúcióját és végét az ősrobbanástól a jelenen át az eljövendőig, ahogy eddig még soha nem volt látható. Mint a világ első natív 4K televíziós projektje, a sorozat lírai és mélyen sztereoszkópikus 3D valamint Ultra HD felvételeket alkalmaz, hogy a néző a vizuális történetmesélés koncepciójának megfelelően az űrben érezze magát.

Mindez jól hangzik, csak az a kérdés, hogy hogyan és mikor jut el a 4K Ultra HD TV-kre a natív 4K televíziós műsor. Egyelőre ugyanis még nincsenek a 4K műsorokat a nézők készülékeihez eljutató UHDTV csatornák. Sőt a jelenlegi legfejlettebb fizikai hordozó Blu-ray lemezt még nem adaptálták a 4K tartalmakhoz, és a jelátvitelre szolgáló 1.4a verziójú HDMI sem képes a 3D 4K videó továbbítására (csak a 24Hz-es 4K CINEMA illetve 24 Hz/25 Hz/30 Hz-es Quad FHD videó átvitelére specifikált).

Kapcsolódó linkek:

Sony: a 4K Ultra HD TV mellé tartalom is jár
Mostantól Ultra HD a 4K hivatalos iparági elnevezése
Csekély része lesz az LCD TV-k piacán a 4K TV-knek
UHDTV: elfogadott ITU szabvány a Super Hi-Vision
Kapható az első 4K film
UHDTV: 4K és 8K felbontás az ITU ajánlás-tervezetében
4K videoformátum, de melyik?
Discovery 3D csatorna Európának is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .