IMAX: már 114 millió forinttól kapható a privát filmszínház

1. Oldal

Még mindig csak a nagyon gazdagok kiváltsága a 400.000 dollártól (kb. 114 millió Ft) induló saját „IMAX Private Theater”, főleg ha hozzávesszük a további évi több mint 35.000 dollárba (kb. 10 millió Ft) kerülő benne vetített filmeket.


A legújabb filmsikereket saját otthonukban élvezni vágyó tehetőseknek épített „IMAX Private Theater” házi-mozik már eddig is szép sikert arattak Kínában és a Közel-Keleten. Néhányan azért építtetnek maguknak ilyet, mert szeretnék élvezni az igazi IMAX mozik élményélt, de kerülik a nyilvánosságot, ami – valljuk be – érthető is, ha számba vesszük az utóbbi időben a nyilvános filmszínházakban elkövetett lövöldözéseket és más atrocitásokat. Akadnak olyanok is, akik privát film- vagy meccsnéző esetleg játék partikat tartanak ezekben a pazar stílusú saját vetítőhelységekben.

IMAX_Palais_hazi-mozi.jpg
A legegyszerűbb, legfeljebb 75 négyzetméteres „Palais” (jelentése: palota) rendszer 400.000 dolláros (kb. 114 millió Ft) ára nem is annyira elriasztó a korábban ismert költségekhez képest. Nemsokára lesz egy új „Prestige” elnevezésű csomag is, ami fele akkora méretű (és feltehetően költségű) lesz, mint a „Palais”.

IMAX_Palais_hazi-mozi_2.jpg
Akiknek több kell, persze megkaphatják a drágább, maximum 40 férőhelyes „Platinum” filmszínháztermet (ez látható az alábbi képen) 1.000.000 $ (kb. 285 millió Ft) ellenében.

IMAX_Platinum_hazi-mozi.jpg
Az IMAX nevében született Bloomberg cikk szerint, mind „Palais” mind a „Platinum” házimozik iránt megnövekedett a kereslet szerte Európában és Észak-Amerikában.

Az említett költségek azonban csak az IMAX privát filmszínház tervezését és kivitelezését fedezi. Ha abban tulajdonosa a legújabb filmeket szeretné megnézni, regisztrálnia kell egy filmszolgáltatáshoz. Ilyen például az USA-ban a Prima Cinema, aminek biztonságos set-top box egységért évi 35.000 dollárt (kb. 10 millió Ft) és vetítésenként további 500 dollárt (kb. 140.000 Ft) kell fizetni.

Kapcsolódó linkek:

IMAX: 760 millió forintnál kezdődik a privát filmszínház
IMAX házi-mozi 4K vetítéssel nagyon gazdagoknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .