Samsung: HDR+ konvertáló funkció a 2016-os UHD TV-kre

1. Oldal

Még a múlthónap végén a Samsung HDR képes idei UHD TV-ihez kiadott egy rendszerszoftver frissítést, ami bevezeti a szabvány dinamikatartományú (SDR) tartalmakat HDR-re konvertáló „HDR+” funkciót.
Idén a nagy dinamikatartomány (HDR) a sláger, és ma már minimum elvárás ennek kezelése és feldolgozása a csúcs- és magasabb kategóriájú TV-ktől, Ha a készülék megfelel az ULTRA HD PREMIUM előírásoknak, akkor képes meg is jeleníteni a HDR képtartalmat.

Samsung_SUHD_2016.jpg
A Samsung idei UHD TV kínálatának sok készüléke – köztük a Samsung 2016-os SUHD TV-k – támogatja a HDR-t és most egy rendszerszoftver frissítéssel lehetővé válik rajtuk a szabvány dinamikatartományú tartalmak nagy dinamikatartományra szélesítése is.

Jelenleg még nem sok HDR tartalom érhető el. Európában a Netflix kínál ilyen sorozatokat és filmeket, illetve néhány tucat Ultra HD Blu-Ray jelent meg HDR-el. Akadhatnak, akik szeretnék kihasználni TV-jük nagy dinamikatartományát, akkor is, ha nem eredendően HDR tartalmat néznének rajta.

A Samsung ezért teszi lehetővé a „HDR+” funkciót, azaz a nem HDR tartalmak nagy dinamikatartományra konvertálását. Mivel ez egy szoftveres átalakítás, ezért az ezzel létrehozott képélmény természetesen nem olyan hatásos, mint a valódi HDR tartalmaké.

Már minden 2016-os Samsung UHD TV-hez elérhető a frissítés, és később a korábbi modellekhez is lesz ilyen. A „HDR+” a TV képbeállítás menüjében található.

Kapcsolódó linkek:

Cicaharc az SUHD márkavédjegy körül a Samsung és az LG között
Samsung: az OLED TV-t átugorva a QLED TV a cél?
Samsung: nincs tervben az OLED TV gyártás
A TV világpiacot 10 éve a Samsung uralja, de jönnek a kínaiak
Samsung: a 2016-os SUHD TV-k jellemzőiről
Samsung: UHD Premium minősítettek a 2016-os SUHD TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .