Internetre csatlakoztatható DVD lejátszók?

1. Oldal

Új DVD logót hagyott jóvá a DVD Forum, további tápot adva a Toshiba HD-képes DVD lejátszója körüli találgatásoknak, mely várhatóan az év végén lesz kapható.
A jelenleg a Toshiba által elnökölt DVD Forum legfőbb döntéshozó bizottsága jóváhagyta az alábbi „DVD Download/DL” megjelölést.

dvddownloaddl.jpg
Ez a hír azért keltett feltűnést, mert bár a Toshiba feladta a formátumháborút, de nem kíván csatlakozni a Blu-ray táborhoz, ellenben azon munkálkodik, hogy egy minden eddiginél fejlettebb képskálázó technológiával a lehető legjobb, közel HD minőségű képet hozza ki az olcsóbb DVD lejátszóból. Bár a Toshiba egyelőre csak laptopokba építi be az új felskálázó technológiát, de nagy valószínűséggel ezt alkalmaznák a jövendő DVD lejátszóiban is. A technológia egyébként a cég Cell BE CPU-jából kialakított „SpursEngine 1000” elnevezésű videoprocesszorára alapul.

Úgy tűnik a Toshiba arra is törekszik, hogy a DVD lejátszókat más képességeik tekintetében is minél közelebb hozza a Blu-ray-hez. A DVD Forum döntéshozó bizottságának legutóbbi, június 11-én Los Angelesben hozott „DVD Download/DL” logó elfogadására vonatkozó döntése egyes spekulációk szerint a DVD-n tárolt tartalmak kiterjesztését szolgáló internetes csatlakoztatást ír le, vagyis olyasmit, amit a Blu-ray BD-Live funkciója is kínál. További részleteket még nem hoztak nyilvánosságra a megjelölésről.

A döntéshozó bizottság a kínai HD DVD (C-HD DVD) formátum megújuló specifikációját is elfogadta, és nem törölte további tárgyköréből a HD DVD formátummal kapcsolatos tárgyalásokat sem. Vagyis bármilyen meglepő, de a HD DVD-vel kapcsolatos szabványosítási munka sem állt még le.

Kapcsolódó linkek:

Toshiba: új laptopok az új felskálázó technológiával a Blu-ray Disc ellen
Toshiba: nagyfelbontás a jelenlegi DVD-ből?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .