PlayStation 3: az USA-ban indulhat a letöltés, de csak Sony Pictures filmekkel

1. Oldal

A Sony stratégiai tervei szerint már a nyáron elérhetővé teszi az egyesült-államokbeli PlayStation 3 (PS3) tulajdonosoknak filmletöltő szolgáltatását, de egyelőre más stúdióval nem állapodott még meg ez ügyben.
PS3.jpgA Sony nemrégiben megjelentette a 2010-es gazdasági évig előretekintő stratégiai elképzeléseit. Ezek szerint a Sony a talpraállást követően a „hálózatba kapcsolt szórakoztatóelektronika és szórakoztatás vezető világpiaci ellátójává” kíván válni. Kazuo Hirai a Sony Computer Entertainment főnöke bejelentése szerint viszont már rövidtávon beindítják filmletöltő szolgáltatásukat, először ezen a nyáron az egyesült-államokbeli, majd később a japán és európai PS3 tulajdonosoknak. További részletek egy hónap múlva kerülnek nyilvánosságra.

Tavasszal amerikai kereskedelmi partnereinek már demonstrálta a cég, hogy kész a Video Store filmletöltő szolgáltatás a PlayStation Network-ön, és most úgy tűnik, hogy komoly a szándék, hogy felvegyék a versenyt többek között az Apple iTunes és a Xbox Live Video Marketplace szolgáltatásaival szemben.

A Sony ugyanakkor többet kíván nyújtani, mint egyszerű online filmkölcsönzés. Lehetővé kívánják tenni a felhasználóknak, hogy a letöltött filmeket áttölthessék PSP játékgépükre. Azon is gondolkodnak, hogy a felhasználók másolatot készíthessenek Blu-ray Disc lemezeikről P3 vagy PSP konzoljaikra (hasonlóan ahhoz, ahogy néhány stúdió már kínálja DVD-i „digitális másolatát” iPod-ra.)

Úgy tűnik azonban, hogy a Sony Pictures filmjein kívül – megegyezés hiányában – egyelőre más stúdió alkotásai nem lesznek letölthetőek a Sony szolgáltatásának részeként. Ennek oka valószínűleg éppen az, hogy a Sony többet akar tenni az eddigieknél, s ez komplikálja az üzleti modell felállítását, és a megállapodást a többi stúdióval.

Kapcsolódó link:

PlayStation 3: a Sony kész elindítani a Video Store letöltést
Apple TV: az iTunes-ról már kölcsönözhetőek is letöltött filmek
Microsoft: december 11-én indul az internetes videopiac Európában is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .