FED képernyők tömeggyártásban a jövő év végére

1. Oldal

A Sony fiókvállalataként működő Field Emission Technologies a jövő év végére tervezi megkezdeni a Field Emission Display (FED) azaz tér emissziós képernyők sorozatgyártását, és rövidesen 152 centis (60 inch) panelt is elő tud állítani.
A japán sajtójelentés szerint minderre azután kerülhet sor, hogy a Field Emission Technologies átveszi a Japán nyugati részén, Kagoshimaban fekvő Pioneer plazmagyárát és az ott dolgozók egy részét.

A Sony szóvivője ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: „Tudomásunk van róla, hogy a Field Emission Technologies (FET) tárgyalásban áll a Pioneer-al a tér emissziós képernyők tömeggyártását illetően, mindazonáltal ez nem bír semmilyen jelentőséggel a Sony FET-el meglévő kapcsolatát illetően.” A Sony 2006 végén vásárolta be magát a FET-be, és jelenleg 40% alatti tulajdonrésze van benne.

A FET évente 10.000 darab 66 centis (26 inch) FED panelt kíván gyártani a kagoshimai üzemben, melyek elsősorban orvosi elektronikai és stúdiótechnikai alkalmazásokban kerülhetnek felhasználásra. Ezt rövidesen követhetik a televíziós készülékek számára gyártott 152 centis (60 inch) panelek is.

FED_bemutato.JPG
A FED sokkal hatékonyabb energiafelhasználással és élesebb képet állít elő, mint az LCD, ugyanakkor könnyen gyárthatóak ezzel a technológiával nagyobb méretű panelek, így ideális alternatívája lehet az OLED-nek.

Kapcsolódó linkek:

Az első professzionális FED monitor képernyő megjelenését 2009-re tervezik
Bemutatták az első FED képernyőt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .