Ismét megkétszereződött a Blu-ray Disc eladás egy év alatt

1. Oldal

Az európai Blu-ray Disc eladás minden eddiginél jobb eredményeket produkál, és a számok azt mutatják, hogy a formátum népszerűsége továbbra is változatlan ütemben növekszik.

Blu-ray Disc_150px.jpgA Digital Entertainment Group Europe 2010 első negyedévi számadatai szerint, az európai Blu-ray Disc értékesítés az egy év alatt eladott 8,4 millió lemezzel, 94 százalékkal növekedett az előző évhez képest. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztók 151,4 millió eurót (kb. 42 milliárd Ft) költöttek a formátumra. 2009-hez hasonlóan – amikor 109 százalékkal emelkedett a Blu-ray eladás – tehát ismét megduplázódott a piac.

Ettől függetlenül azonban a Blu-ray még mindig távol van attól, hogy összemérhető legyen a DVD eladásokkal. Ugyanezen időszakban ugyanis csekély 1,7 százalékos visszaesés mellett 135 millió DVD kelt el, ami összegszerűen 1,3 milliárd eurónak (kb. 360 milliárd Ft) felel meg.

Mindösszesen ez azt jelenti, hogy a teljes lemezeladás mennyiségileg 3,8 százalékkal nőtt.

A Blu-ray eladás tehát továbbra is ígéretes ütemben növekszik, de elgondolkodtató, hogy a szerényebb lehetőségeket kínáló DVD-ből még mindig több mint tízszer többet adnak el, mint az új formátumból. A szórakoztatóipar pedig csak reménykedhet az Avatar-hoz hasonló sikerekben.

Kapcsolódó linkek:

Az Avatar Blu-ray sikerének árnyoldalai
Észak-Amerika 1,5 milliárd dollárt költött Blu-ray Disc-re 2009-ben
A Blu-ray nem képes pótolni a DVD eladások visszaesését

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .