Avatar 3D Blu-ray novemberben kizárólag a Panasonictól?

1. Oldal

Megbízhatónak tűnő forrás közlése szerint novemberben megjelenik az Avatar Blu-ray 3D változata, de ahhoz akkor még kizárólag csak a Panasonic 3D TV készüléket vagy Blu-ray 3D lejátszót vásárlók juthatnak majd hozzá.

AVATAR_Blu-ray.jpgA Hollywoodinhidef.com tényként közli, hogy a mozik pénztárainál és a lemezeladásban is rekordokat döntő Avatar Blu-ray 3D változata a forgalmazó Fox által korábban bejelentett „Ultimate Edition 2D” verzióval egy időben, vagyis még idén novemberben megjelenik. Míg azonban az utóbbi bárki által megvásárolható lesz, az előbbit néhány hónapig csak a Panasonic 3D Blu-ray termékekhez és TV-khez csomagolják majd. Az iparági bennfentesnek számító Scott Hettrick által jegyzett cikk több meg nem nevezett forrásra és a 3DHollywood.net-re hivatkozik.

Innen származik az információ, hogy a Disney is rövidesen hozzájárul ahhoz, hogy az ősz során a Sony 3D termékeihez hasonló kizárólagossággal mellékelje majd az Alice Csodaországban Blu-ray 3D lemezt.

A helyzet azért szokatlan, mert hiába kaphatóak már 3D TV-k és Blu-ray lejátszók, eddig egyetlen Blu-ray 3D film, a DreamWorks Szörnyek az űrlények ellen (Monsters vs. Aliens) című lemeze elérhető, az is csak a Samsung 3D készülékek megvásárlói számára.

A Panasonic az Egyesült Államokban 3D termékeihez kizárólagos hozzáférést biztosít a saját „Authoring” azaz lemezszerkesztő stúdiójában elkészített Jégkorszak (Ice Age) 3D (Fox) és Coraline (Universal) Blu-ray 3D filmekhez. Arról azonban egyelőre nem tudni, hogy ezek mikortól lesznek kaphatóak hagyományos kereskedelmi forgalomban.

A Sony Pictures Home Entertainment június elején kiadja a Derült égből fasírt (Cloudy With a Chance of Meatballs) című Blu-ray 3D lemezt, amit elsősorban az ugyanekkor megjelenő első Sony3D TV-khez mellékelnek, de legalább a kiskereskedelemben is kapható lesz, még Németországban is.

Az, hogy a 3D TV-k és Blu-ray lejátszók gyártói egymással versengve kínálnak exkluzív Blu-ray 3D filmeket készülékeikhez egyrészt példátlan, másrészt érthető. A szűkös 3D tartalomkínálat miatt nyilván rendkívül ösztönzően hat termékeik megvásárlására egy kizárólag így elérhető 3D film – ez különösen az Avatar esetében lesz így. A 3D filmek elkészítéséhez és kiadásához a filmstúdióknak nyújtott anyagi támogatás pedig szinte nélkülözhetetlen, mert e nélkül csak jóval később jelennének meg ezek a lemezek tekintve a kezdetben csekély felvevőpiaci igényeket.

Kapcsolódó linkek:

Az Avatar Blu-ray sikerének árnyoldalai
A PS3 nyári firmware-e még nem támogatja a 3D Blu-ray-t
Panasonic: termékbemutató 2010
Blu-ray 3D: az Avatar 3D verziója még idén megjelenik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .