Élő 3D közvetítés a francia nyílt teniszbajnokságról (Frissítve)

1. Oldal

A Panasonic, az Orange, az Eurosport és a Francia Teniszszövetség (FFT) együttműködésével az idei Roland Garros az első többnapos európai 3D élő sportközvetítés, ami idehaza a Video-Part KFT szaküzleteiben látható.

3D_Roland_Garros.jpgA május 23. és június 6. között zajló francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros az öreg kontinens egyik legnagyobb televíziós nézettségű tenisztornája, és most első ízben lesz látható 3D-ben Európa szerte kijelölt helyeken. A centerpályán zajló mérkőzéseket fogják 3D kamerákkal felvenni és élő 3D adásban bemutatni.

A helyszíni 3D élő közvetítés ADSL és optikai kábelen át jut majd el a Franciaországi Orange IPTV szolgáltatás előfizetőihez egy erre dedikált TV csatornán. Ezenfelül a Panasonic által biztosított professzionális kameráknak köszönhetően az Orange pályán kívüli 3D jeleneteket és riportokat is készíthet, amelyeket a torna után elkészítésre kerülő 3D dokumentumfilmben felhasználhat.

Az Orange 3D élő jelét az Eurosport kapja meg Franciaországon kívüli terjesztésre, és továbbítja majd több mint 3000 európai kiskereskedelmi üzletbe, ahol aztán Panasonic VT20 típusú 3D plazma TV-k jelenítik majd meg az adás 3D képét. A programban résztvevő dílerek listája a Panasonic 3D weboldalán érhető majd el.

Idehaza a Video-Part KFT Budapest, IX. ker. Ferenc kőrút 46. szám alatti Panasonic Áruházában, a XI. ker. Hengermalom u. 16. alatti bemutatóhelyiségben és talán a WestEnd City bevásárlóközpontba lévő Panasonic Digit@l Shop üzeltben – utóbbiban még bizonytalan, hogy kiépíthető-e a szükséges műholdvétel – tekinthető meg a Magyarországon is első 3D élő adásnak tekinthető teniszgála. Mivel a lehetőségek korlátozottak és szeretnének minden érdeklődőnek lehetőséget biztosítani, ezért egy-egy látogató csak 5-10 percig nézheti a 3D adást. Akik előre jelzik látogatásukat – egyszerre maximum 4 fő ülhet le a 3D készülék elé -, azokkal pontos idősávot egyeztetnek. A jelentkezéseket a pana@videopart.hu email címre várják, az időpont megjelölésével.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: termékbemutató 2010
Sony – FIFA: további információk a 3D focivébéről
Panasonic: az első 3D plazma TV-k Európában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .