JVC DR-M70: az új belépő DVD felvevő

1. Oldal

A JVC is piacra dobta valószínűleg legkelendőbb, új DVD felvevőjét a DR-M702686-et, mely ugyan a kedvező ár érdekében sok tekintetben „lekopaszított”, de azért külsejében és minőségében így is kifogástalan.
A JVC eddigi DVD rekorderei – például a DR-M1002545 – mind képesek DVD-R, DVD-RW (Video és Video Recording módban egyaránt) és DVD-RAM lemezekre felvételt készíteni. Az új DR-M702686 DVD-RAM-ra nem, csak DVD-R és DVD-RW lemezekre vesz fel, az utóbbira VR módban is. Két új – összesen hat – felvételi üzemmódban 8 vagy akár 10 óra műsor is rögzíthető a 4,7 GB-os lemezre, de nincs rugalmasan megválasztható felvételi mód, amivel egy lemez maradék kapacitása egy bizonyos műsoridővel lenne kitölthető, és a lemezre rögzített hang is csak Dolby Digital formátumban tömörített lehet.

A felvételi oldalon az MPEG-2 kódolás előtt természetesen van időalap-korrekció és félkép szinkronizálás, mely kijavítja a bejövő videojel zavaró szinkron-bizonytalanságait, de nincs mozgás-aktív zajcsökkentés. A lejátszott DVD MPEG blokkzaját viszont már csökkenti a készülék.

dr-m70s.jpg

Ha már a lejátszásnál tartunk a DVD lemezre rögzített felvételt a DR-M702686 másfélszeres sebességgel is lejátssza, méghozzá hanggal együtt, ami nagyon hasznos, és eddig ezt JVC-nek csak a merevlemezes modelljei tudták és csak ez utóbbiról lejátszva.

Az DR-M702686-nek már 10-bit/108 MHz-es videó D/A átalakítója van, ami mindenképpen előrelépés, de nincs progresszív képfrissítésű komponens videojel kimenete, csak két SCART csatlakozója (a TV felé RGB kimenettel, a „Decoder” felől RGB bemenettel) és S-Video valamint audió ki/bemenetei. Digitális audió kimenetként egy koaxiális csatlakozó szolgál. Az előlapon csak AV és S-Video bemenetet találunk, DV kamerát digitálisan nem tudunk hozzá csatlakoztatni.

De azt hiszem ennél többre a jó öreg videomagnó leváltására és DVD lemezek megfelelő minőségű lejátszására nincs is szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .