Japánban már kapható a világ első, Toshiba gyártmányú HD DVD lejátszója

1. Oldal

Japánban már kapható a világ első, nagyfelbontású HD DVD lejátszója, a Toshiba HD-XA1
Március 31-én japánban elkezdték az első nagyfelbontású optikai lemezes lejátszó eladását. A HD-XA1 HD DVD lejátszó 204 ezer forintnak megfelelő jenbe kerül, de ezért az árért most két a vásárlók megkapják A kaptár és a Holdfény medúza című japán HD DVD filmeket, hogy legyen mit nézni az új készülékeken.

HD-XA1_kiallitva.jpg
Toshiba HD-XA1 tehát a DVD Forum által támogatott HD DVD lemezformátumot támogatja, lejátssza annak előre felvett (HD DVD_ROM) műsoros változatait, de elboldogul a formátum hibrid (kétrétegű, egyik rétegén HD-DVD-ROM, másikon DVD-ROM) változatával, a DVD-.Video, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW (Video és Video Recording mód) lemezekkel is. A CD-k, CD-R/RW-re rögzített audio CD, MP3 és WMA zenék megszólaltatása sem gond a készüléknek.

A hanglejátszás amúgy is igényesen megoldott, mert 5.1-csatornás PCM mellett a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD surround hangformátumokat is kezeli és dekódolja. A sokcsatornás hang az 5.1-es analóg kimeneten kívül digitálisan is továbbítható az optikai vagy koaxiális csatlakozókon illetve a 480i/p, 1080i, 720p formátumú digitális videojellel együtt a HDMI kimeneten át.

Kapcsolódó linkek:

Késik még egy kicsit a HD-DVD piaci megjelenése
Sony: PlayStation 3 csak novembertől
Sokasodó támogatók a HD-DVD mellett
Május végén piacon a Blu-ray, de nem tudni mikor lesz PlayStation 3
Mégis van ideiglenes megegyezés az AACS-ről
Tovább késik a Blu-ray Disc és a HD-DVD
Blu-ray Disc és HD-DVD hírek (XII.)
CES 2006: „A Blu-ray Disc (is) kész”
CES 2006: HD-DVD lejátszó feláron a Blu-ray Disc lejátszókhoz képest (frissítve)
Dolby Digital Plus bemutatkozás a CES-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .