JVC: új firmware a HDR házimozi vetítőkhöz

A JVC HDR vetítők új, V2.00-ás verziójú firmware-e a Frame Adapt HDR, a Dynamic Control és a Filmmaker Mode funkciókat frissíti.


Az új funkciókat, jobb teljesítményt és könnyebb kezelhetőséget biztosító ingyenes firmware-frissítés a JVC összes jelenlegi D-ILA projektorához elérhető: a DLA-NZ9/DLA-RS4100, DLA-NZ8/DLA-RS3100, DLA-NZ7/DLA-RS2100 és  a DLA-NP5/DLA-RS1100 modellekhez. A V2.00 verziójú firmware a HDR képmegjelenítést, a lézervezérlést és a képüzemmódokat érinti.

JVC DLA-NZ9

A firmware a Frame Adapt HDR” dinamikus árnyalati leképzési funkció számára további beállítást kínál. A HDR Quantizer beállítás a meglévő Auto mód mellett egy új Auto (Wide) móddal bővül, ami a kép fényességére helyez nagyobb hangsúlyt. A frissítés két további képmóddal bővíti a HDR10 formátumhoz kapcsolódó Frame Adapt HDR funkciót, ami így három különböző memóriabeállítást tesz lehetővé, melyek a különböző helyiség- és környezeti fényviszonyokhoz hangolhatók.

A fent felsorolt lézerprojektorok új Laser Dynamic Control, azaz dinamikus  lézervezérlést kapnak. Ez a korábbi, az átlagos fénysűrűségre alapuló dinamikus vezérlést váltja fel. Az új módban a beállítás a csúcsfényességen alapul, ami a dinamikatartomány növekedését eredményezi a korábbi vezérléshez képest. Az új mód különösen az olyan tartalmak reprodukálását javítja, mint a koromsötétben pislákoló csillagok és az éjszakai tájak. Ezenkívül az alacsony csúcsfényességű képek is nagyobb kontrasztérzettel élvezhető.

A D-ILA projektorok kiegészülnek a Filmmaker Mode képmóddal is, amit az UHD Alliance – a hollywoodi filmstúdiókat, tévéstúdiókat, tartalomforgalmazókat, szórakoztatóelektronikai gyártókat és eszközfejlesztőket tömörítő szervezet – fejlesztette ki. A képmód az alkotók szándékának megfelelően reprodukálja a tartalmakat automatikusan kikapcsolva az olyan képmódisító funkciókat, mint a képkocka interpoláció és a zajcsökkentés, a színhőmérsékletet pedig az iparági szabványnak megfelelő D65-re (6500K) állítja be.

A firmware-frissítés tartalmazza a legújabb csúcsvetítővásznak frissített listáját is a Képernyőbeállítás módhoz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .