LG OLED Flex: a világ első tetszőlegesen hajlítható képernyőjű OLED TV-je (frissítve)

Az LG OLED Flex a síkból gombnyomásra 20 lépésben állítható görbületű 106 centis képernyőjével és más új funkcióival a játékosok kedvence lehet.


Frissítés:

Az LG bemutatótermében megtekinthető és már idehaza is előrendelhető az LG OLED Flex 42” (42LX3Q3LA) állítható görbületű képernyőjével és más a játékosokat megcélzó új funkcióival  felvértezett TV-je. A speciális készülék ára 1,299,990 Ft

2022. szeptember 6.:

Az IFA 2022 kiállításon is ott van a most bejelentett LG OLED Flex (LX3) TV, mely a világ első hajlítható 106 centis (42 hüvelykes) OLED képernyőjével a konzolos, számítógépes és felhőalapú játékot ugyanúgy kiszolgálja, mint a szokványos tévézést vagy a streaming szolgáltatások tartalmainak nézését.

LG_IFA_OLED_Flex

A 106 centis LG C2 OLED TV-hez hasonlóan az LX3 OLED Evo („Brightness Booster” nélküli) panelje is 4K felbontású, 16:9 képarányú, 100% színhűséggel, gyors 0,1 milliszekundum válaszidővel és alacsony bementi késéssel. Az α9 Gen 5 AI 4K processzor és az egyedi képalgoritmusok ugyanazt a képminőséget biztosítják. A négy HDMI 2.1 csatlakozó, a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) és az automatikus alacsony késleltetésű mód (ALLM) funkciók, a 4K120 Hz-es Dolby Vision HDR videók és játékok támogatása, valamint a G-SYNC kompatibilitás és az AMD FreeSync Premium minősítés sem jelent különbséget. Integrált a Dolby Atmos támogatása, és a webOS 22 Smart TV platform, és van beépített TV vevő is. Az újabb LG TV-ken már elérhető a Google Stadia valamint az NVIDIA GeForce Now streaming játékszolgáltatás, és az LG OLED Flex megjelenése kapcsán a cég hamarosan újabb felhőjáték újdonságokat jelenthet be.

LG-OLED-Flex hajlítható

Az LX3 képernyője azonban motoros mozgatással a távirányító megfelelő gombjait használva a teljesen síktól a 900R (ez még változhat) görbületi sugarú ívben hajlítottig állítható. A felhasználó húsz görbületi szint közül választhatja ki a számára ideális élményt nyújtó ívet. Az LG OLED Flex szemnek kíméletes nézését nemcsak a tanúsított villogás- és tükröződésmenteség garantálja, de a vizuálisan zavaró tükröződést 25%-kal csökkentő LG „super anti-reflection” (SAR) bevonat is segít. Speciális állványán a képernyő dönthető is akár 10 fokban a néző felé, vagy akár 5 fokban attól el, magassága pedig 140 milliméterrel felfelé vagy lefelé állítható, azok ergonomikus kényelmét is garantálva, akik magasabban szeretnek ülni vagy hátradőlnének.

LG-OLED-Flex Lifestyle

Az LX3 további exkluzív funkciója a különböző játékműfajokhoz való alkalmazkodást segíti. A még ebben az évben egy frissítéssel elérhető virtuális képernyőméret-beállítás lehetővé teszi, hogy a teljes 106 centis képernyő csak egy részét lehessen használni például a valós idejű stratégiai (RTS) vagy az első személyű lövöldözős (FPS) játékokhoz, melyekben előnyös lehet, ha azonnal átlátható a teljes játékkörnyezet. A képátméretezés elérhető a Gaming Dashboard menüből, ahol kiválasztható a képernyőn látható kisebb kép pozíciója is.

Az LG OLED Flex számára megújított Gaming Optimizer a kép- és hangopciók széles skálájához további egyedi hangbeállításokat is ad az egyes játékfajtákhoz. A dedikált játék hangbeállítási menüben hangszínszabályzó, AI Game Sound valamint Dolby Atmos kapcsolók találhatók, és persze biztosított az elérés minden más hangbeállításhoz is, hogy a felhasználó a játékélményt úgy alakítsa, ahogyan szeretné.

LG-OLED-Flex-kép

Az LX3 Multi View üzemmódja egyidejűleg két különböző forrásból származó tartalmat tesz nézhetővé, és kiválasztható a megszólaló hang is. A Switching Hub funkció lehetővé teszi az LG OLED Flex beépített mikrofonjának és az USB-portokon át csatlakoztatott eszközök, például fejhallgató, billentyűzet vagy egér használatát a HDMI kábellel csatlakoztatott számítógéppel. Az LX3 állvány oldalán található forráskapcsoló gomb megnyomásával a felhasználó oda-vissza kapcsolhatja az eszközt a PC és az LG OLED Flex között anélkül, hogy bármit is le kellene választania, majd újracsatlakoztatnia. A beépített mikrofon hatékony visszhang-kioltást biztosít a kristálytiszta beszédérthetőség érdekében.

Az LX3 hangját két elülső 40 W-os hangszóró szolgáltatja, de persze külső hangrendszeren akár a támogatott Dolby Atmos hangformátum is megszólaltatható.

A felhasználói élményt gazdagítja az LG OLED Flex beállítható világítási funkciója, ami a pajzsszerű hátsó design része. Ez a képernyőn megjelenített tartalom képéhez vagy hangjához szinkronizálva fokozza a hatást, a felhasználók számára öt mód közüli választást kínálva.

Az LG OLED Flex (LX3) áráról és elérhetőségéről egyelőre nincs információ.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .