JVC: új hálózati Blu-ray házi-mozi rendszer az IFA-n

1. Oldal

A JVC NX-BD3 az első hálózati Blu-ray házi-mozi rendszer, mely vezeték-nélküli adapteren át teljesíti a DNLA követelményeit, és ezen akár nagyfelbontású videofájlok, JPEG képek és MP3/WMA hangállományok adatfolyamainak lejátszására is képes.

A JVC Sophisti termékcsalád részeként az NX-BD3 tulajdonképpen egy Blu-ray Disc lejátszó, egy hálózati multimédiás lejátszó, egy AM/FM rádióvevő és egy 2.1 csatornás hangrendszer kombinációja. A két front hangsugárzó adja a bal- és jobb csatornák hangját, az alsó hangszórókból szólal meg a „fantom” centercsatorna, a felső hangszórókból pedig a „virtuális surround” csatornák válnak hallhatóvá. A beszámolók szerint a front hangsugárzók 4 x 55 W, a subwoofer 200 W teljesítményű meghajtást kapnak.

A DNLA kompatibilis vezeték-nélküli hálózati kapcsolaton át más DNLA minősítésű eszközök, köztük mobiltelefonok, PDA-k, számítógépek digitális tartalmai érhetőek el és játszhatóak le egyszerűen.

A készülékben alkalmazzák a Victor Recording Studio mérnökei által kifejlesztett K2 technológiát, melynek egyedi algoritmusai és magas bitszámú kvantálása helyreállítja a CD hanggá alakítása során általában elvesző nagyfrekvenciás jelösszetevőket és hangenergiát. A K2 technológia mind a CD mind a tömörített MP3 és WMA formátumok hangminőségén képes javítani.

NX-BD3.jpg
A JVC NX-BD3 Blu-ray Disc lejátszóként 1.3a verziójú HDMI kimenetén át képes kiadni a 24p, az x.v.Colour, és a Deep Colour jeleket, tudja a BonusView (Profile 1.1) funkciókat, de a gyártó szerint hálózati képességei ellenére sem lesz bővíthető a BD-Live funkcionalitására.

A készülék támogatja DVD-Video, DVD+R/RW, DVD-R/RW, DivX, CD és CD-R/RW lemezek és lemezformátumok lejátszását, valamint a Dolby Digital, DTS és Dolby Pro-Logic II dekódolásra is képes. A házi-mozihoz külső optikai digitális és analóg audiojel is csatlakoztatható, a HDMI-CEC kompatibilitás révén pedig együtt vezérelhető egy távirányítóval más kompatibilis készülékkel.

Az NX-BD3 várhatóan még az ősszel üzletekbe kerül, és ára 300.000 Ft alatt lesz.

Kapcsolódó linkek:

JVC: már kaphatóak az új, Super-Slim teljes HD LCD TV-k
JVC: rövidesen idehaza is kapható a DLA-HD100
JVC: új, teljes HD felbontású 2008-as LCD TV modellek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .