LG: BD300 Blu-ray lejátszó BD-Live funkcióval az IFA-n

1. Oldal

Az LG az IFA-n mutatja be új BD300 típusú Blu-ray lejátszóját, mely a DB-Live (Profile 2.0) követelményeknek megfelelően már támogatja az interaktív internetes tartalmakhoz való hozzáférést is.
Az LG korábbi Blu-ray Disc és HD DVD formátumokat egyaránt támogató kombi lejátszóinak gyártásával felhagyva, most jelenik meg először új HD optikai lemezlejátszóval.

LG_BD300.jpg
A BD300 Blu-ray lejátszó tudja majd a BD-Live funkciókat, 1.3-as verziójú HDMI kimenetén pedig kiadja a műsoros BD lemezek másodpercenként 24 képkockás (24p) digitális képjelét és támogatja a Dolby True HD és DTS HD hangformátumok lejátszását is – az egyelőre nem világos, hogy beépített dekóderrel, vagy csak a megfelelő bitfolyamok kiadásával. A Blu-ray lemezek lejátszásának elindulásán igyekeztek sokat gyorsítani a mérnökök.

A lejátszó természetesen DVD lejátszásra is alkalmas, és DivX, MP3, WMA és JPEG fájlok megjelenítésére és megszólaltatására is alkalmas, sőt az utóbbiak USB csatlakozón keresztül is elérhetőek.

A BD300 eladása októberben kezdődik Európában, de áráról egyelőre nincs információ.

Kapcsolódó linkek:

LG: PG3000 és PG200R sorozatú új plazma TV-k
LG: Scarlet egy LCD TV sorozat, s nem TV filmsorozat
LG: keret nélküli plazma TV-k és keskeny LCD TV-k 2008-ra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .