Epson: új teljes HD felbontású házi-mozi vetítők az IFA-n

1. Oldal

Az Epson új házi-mozi csúcsvetítője az EH-TW5000 C2Fine technológiájú D7-es LCD képmodulátoraival, 75.000:1 kontrasztarányával és 12 bites HQV videoprocesszorával a lehető legtökéletesebb vetített képélmény elérésére törekszik.


Az IFA alkalmával mutatja be az Epson EH-TW5000 HD-ready 1080p házi-mozi projektorát, mely a gyártó csúcsvetítője ebben a szegmensben. A megújuló formatervű fényes fekete házú vetítőbe valóban minden technológiát beépítettek, ami garancia lehet a kiváló képminőségre.

Epson_EHTW5000.jpg
Az Epson 3LCD technológiájával az EH-TW5000 fényesebb képeket, pontosabb színreprodukciót és finomabb szürkeskála megjelenítést ígér. A vetítő rendkívüli, 75.000:1 kontrasztarányát a gyártó új D7-es kódjelű Epson Crystal Clear Fine képmodulátor paneljeivel, a már az EMP-TW20003635-ben is alkalmazott „DeepBlack” fénypolarizációs hibákat kompenzáló technológiával és az E-TORL lámpa továbbfejlesztésével sikerült elérni. Arra a gyártó sajtójelentése nem tér ki, hogy ez a rendkívül magas kontrasztarány érték natív értendő-e, vagy dinamikus fényerőszabályzást (íriszt) is alkalmaznak, de valószínűleg az utóbbi a helyzet. Az 1600 ANSI lumen fényerővel és a gyártó továbbfejlesztett „Cinema Filter” színszűrőjével bármely megvilágítási környezetben kiváló látványélményt kínál az új vetítő. Az „x.v.Colour” színmódban pedig az új színleírási szabványnak megfelelő videojellel meghajtva minden eddiginél pontosabb és élénkebb színreprodukciót biztosít az EH-TW5000.

A vetítő könnyű elhelyezését biztosító 2,1-szeres nagyításátfogású, függőleges és vízszintes képeltolást nyújtó lencse nem újdonság. A 2,35:1 képarányú filmek vetítését a képmodulátorok minden pixelének kihasználásával lehetővé tevő anamorfikus üzemmód viszont eddig még nem fordult elő az Epson vetítőknél. Ennek használatához szükség van egy külső anamorfikus lencsére is.

Ugyancsak először az EH-TW5000-ben alkalmazzák a Silicon Optix HQV képfeldolgozás 12 bites processzorát, és a 24p képjelek kadenciahelyes, filmszerű megjelenítését garantáló 4:4 pull-down képfrissítést. Ez utóbbi a köztes képek interpolálásával négyszerezi meg az időegység alatt vetített képek számát, és tökéletesen egyenletes, elmosódástól mentes élesebb képet nyújt. Az ISF minősítésnek köszönhetően a vetítőt kellően képzett és felszerelt szakember a környezetnek leginkább megfelelően kalibrálhatja. Optikai színszűrők nélkül is lehetséges a színelválasztás kalibrálása.

A vetítő számos bemenete között két 1.3-as verziójú HDMI, YUV komponens és RGB is van.

Az EH-TW5000 három éves jótállással – ami a lámpára is vonatkozik – valamikor októberben kerül forgalomba 3000 euró (kb. 712.000 Ft) alatti javasolt fogyasztói áron.

Epson_EHTW3000.jpg
Az Epson két további, kedvezőbb áru teljes HD felbontású vetítőt is piacra visz még az ősz során, melyek sokban hasonlítanak egymásra. Az EH-TW3800 és EH-TW3000 modellek is a D7-es panelre épülnek, 2000 lumen fényerejükkel, 20.000:1 kontrasztarányukkal és az „x.v.Colour” szabványnak megfelelő szélesebb színmegjelenítéssel kiváló teljesítményt ígérnek. Az EH-TW5000 formájával azonos, de fehér házú vetítőket a 2,1-szeres nagyításátfogású, függőleges és vízszintes képeltolású lencse miatt könnyű elhelyezni. A vetítők 10 bites képfeldolgozó processzor a Pixelworks-től származik, két HDMI bemenetük van, az EH-TW3800 pedig még az ISF kalibrálást is tudja. Mindkét vetítő 3 éves, a lámpára is vonatkozó jótállással kerül majd forgalomba 2000 euró (kb. 475.000 Ft) alatti áron.

Kapcsolódó linkek:

Mitsubishi: az IFA-n mutatkozik be a HC7000G.T. házi-mozi csúcsvetítő
Sanyo PLV-Z700: új teljes HD felbontású 3LCD vetítő az IFA-n
Epson EMP-TW980: 1080p házi-mozi vetítő különösen kedvező áron

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .