JVC: új LCD monitor nagy színhűségű digitális fényképekhez is

1. Oldal

A JVC széles színtartománnyal rendelkező, 107 centis (42 inch) szuper vékony és könnyű teljes HD felbontású monitora hűségesen reprodukálja a tükörreflexes kamerákkal készített nagyfelbontású állóképek színeit, részleteit és textúráját is.
A januári prágai termékbemutatón a JVC egy új síkpaneles TV-t mutatott be, ami a tipikus HDTV-knél szélesebb színtartomány előállítására alkalmas. Az új JVC LT-42WX70 igazából egy 107 centis (42 inch) teljes 1080p HD felbontású LCD monitor, amely a tükörreflexes digitális fényképezőgépet használó, digitális fotográfiával foglalkozó hivatásosok és rajongók céljait is kiszolgálja, lehetővé téve számukra, hogy képeik pontos reprodukálásával láthassák azok finom színeit, részleteit és textúráját.

JVC_LCD_monitor_szinter.jpg
A monitor által előállított kiterjesztett színtér a HDTV műsorsugárzási szabvány (ITU-R BT.709) színtartományának 100%-át felöleli, és a nagyfelbontású tükörreflexes digitális kamerák által készített fotók Adobe RGB színtartományát 96%-ban fedi le. Ez a TV merőben új felhasználását kínálja. A TV és a HDMI vagy komponens csatlakozóval rendelkező tükörreflexes kamera közvetlen összekötésével a képek azonnal megjeleníthetőek, egy D-Sub 15-ös kábellel csatlakoztatva PC-n szerkeszthetőek, vagy egyszerűen csak pontos színekkel a képernyőn ellenőrizhetőek mielőtt egy nagyfelbontású digitális fotó nyomtatóra küldenénk azokat, s ezzel költséget takaríthatunk meg. Emellett az LT-42WX70 52 képparaméter beállítását teszi lehetővé, az álló és video képek megváltoztatására, amit a felhasználó preferenciáinak megfelelően forrásonként külön-külön állíthat a pontos színekre és árnyalatokra.

JVC_Real Bit Driver.jpg
A videók és fotók monitoron történő pontos megjelenítésének titka a JVC fejlett video képfeldolgozó technológiájában rejlik. A készülékben alkalmazott „DynaPix HD Picture Engine” képminőség javító technológia – ami komponensenként 12-bites, és „Real Bit Driver” funkciójával a 8- vagy 10-bites műsorjeleket is 12-bites Deep Colour jelekké alakítja – finomabb árnyalati lépcsőket eredményez, a bemeneti jel és a képernyő színeit pedig egy „Chromaticity Point Conversion” áramkör illeszti egymáshoz. A 100Hz (NTSC képforrás esetén 120Hz) Clear Motion Drive III megkétszerezett képfrissítés nagypontosságú interpolációs algoritmust használva a gyors mozgások felbontását javítva, és csökkenti az LCD TV-kre jellemző elmosódást. Az „Intelligent Clear NR” részeként a 3D valósidejű mozgásbecslő „Hadamard” zajcsökkentés úgy eliminálja a zajt, hogy közben szintén meggátolja az elmosódást. A képjel frekvenciáját 16 részre osztva és a zajcsökkentést szekciónként elvégezve a kép úgy válik zajmentessé, hogy megmarad annak valószerűsége, élessége.

Az LT-42WX70 olyan tudást nyújt, mint egy professzionális stúdiómonitor és képszabályzó. Felhasználóbarát működtetése egy intuitív grafikus képernyőmenünek köszönhető, mely egyszerűen vezérelhető a távirányítóval és a TV kezelőszerveivel. A távirányító más a képernyőhöz csatlakozó készülékeket is vezérelhet a HDM-CEC funkció révén.

JVC_LCD_monitor.jpg
A korszerű képernyő technológia mellé az LT-42WX70 a JVC igényes designját kínálja. A vékony monitor képernyője körül egy stílusos, fekete bőrszerű textúrájú keret fut, a teljesen lapos hátlap fémszínű. A képernyőt egy elegáns talapzati állvány tartja, aminek magassága 3 lépésben állítható.

A képernyő alá az állványhoz rögzíthető a külön kapható TU-CX100 HD digitális/analóg tuner box. Az ügyes kis doboz a monitortól távolabb vízszintesen vagy függőlegesen is felállítható, vagy falra akasztható. A két komponenst külön-külön lehet megvásárolni, így akinek van saját vevőegysége és nincs szüksége másra, megveheti csak a monitort, ami könnyű, egyszerűen elhelyezhető és keveset fogyaszt.

Az idehaza használható tuner box csak júliustól lesz kapható, míg maga az LT-42WX70 képernyő talán már márciustól – az ára még ismeretlen.

Kapcsolódó linkek:

JVC XV-BP1: a gyártó első Blu-ray lejátszója márciustól kapható
JVC: szuper-vékony LCD technológiai fejlesztés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .