JVC: szuper-vékony LCD technológiai fejlesztés

1. Oldal

A JVC a holnap nyíló CES alkalmával mutatja be mindössze 7mm vastag és 5kg tömegű 82 centis (32 inch) televíziós képernyőjét, melynek fejlesztésénél az energiahatékonyság mellett az anyag és alkatrész felhasználást is csökkentették.
A jobb képfelbontás és a kisebb képelmosódás mellett a JVC is igyekszik minél vékonyabb LCD képernyőket kifejleszteni, mert ezek a formaterv nagyobb rugalmassága révén könnyebben helyezhetőek el, mint a jelenlegi vaskosabb és súlyosabb termékek.

A JVC egy új optikai rendszer beépítése és moduláris LCD konstrukció révén sikeresen fejlesztett ki egy a képernyő vastagságát 7mm-re, tömegét 5kg-ra csökkentő következőgenerációs szuper-vékony LCD technológiát. Ezzel lehetővé válik olyan látványkörnyezetben is képernyőt elhelyezni, ahol az eddigi súlyos és vaskos készülékeket csak nehezen vagy egyáltalán nem lehetne alkalmazni.

JVC_Super-thin_603px.jpg
A JVC új technológiája a környezeti terhelést is csökkenti. A szuper-vékony LCD technológia a hasonló JVC képernyőkhöz képest hozzávetőleg 50%-kal kevesebb anyagi erőforrást és körülbelül 10%-kal kevesebb LCD modulalkatrészt használ fel, megtartva az optikai, fényintenzitás és alacsony hősugárzási tulajdonságokat. A feltehetőleg él-megvilágítású LED fényforrások kiküszöbölik a higany alkalmazását is. A technológia része egy hatékony energiafelhasználású szabadalmilag védett meghajtó rendszer is.

Az új LCD technológia megvalósításához a JVC új optikai elemeket fejlesztett ki, melyek megoldják a vékony képernyőknél fellépő műszaki problémákat. Az új energia hatékony, nagyfelbontású képernyő magas kontrasztot és fény homogenitást, valamint széles színtartományt mutat.

A 82 centis (32 inch) képméretű szuper-vékony LCD prototípusát mától mutatja be a JVC Las Vegasban, ahol holnap nyílik a CES. A hivatalos sajtóközlemény nem szól arról, hogy mikor kerülhet forgalomba az új technológiát alkalmazó LCD TV készülék, de állítólag Japánban már idén kaphatóak lesznek ilyen modellek.

Kapcsolódó linkek:

CES 2009: kisebb várakozással, kevesebb résztvevővel
JVC: a következő LCD TV generáció fejlesztései
Sony: a BRAVIA ZX1 a világ legvékonyabb LCD TV-je
JVC: már kaphatóak az új, Super-Slim teljes HD LCD TV-k
JVC: itt az első megháromszorozott képfrissítésű LCD panel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .