Kaleidescape: a bezárás után újraindul a cég (frissítés)

1. Oldal

A csúcskategóriás házi-mozi filmlejátszó szerverek specialistája, a Kaleidescape az egy hónappal ezelőtti pénzügyi összeomlás után, most új finanszírozóval újraindul, és a röviddel a megjelenés után már letölthető filmek luxus piacára koncentrál.
Frissítés:

A nem egészen egy hónappal ezelőtti bezárást követően a Kaleidescape vezérigazgatója Cheena Srinivasan a CE Pro interjújában megerősítette, hogy a cég új tulajdonosi finanszírozással és 81-ről 32 főre csökkentett alkalmazotti létszámmal újraindult.

A cég számára az elmúlt egy hónap nem jelentett jelentős kiesést, mert kereskedő partnerei tovább vásárolták termékeiket és csak nagyon kevés meglévő megrendelést töröltek.

A Kaleidescape mozibolt működik és a cég arra törekszik, hogy röviddel a megjelenésük után hozzáférést biztosíthasson filmekhez. Jelenleg csak kevesen kínálnak filmeket azok megjelenésével együtt vagy röviddel azt követően. Ezek egyike a Prima Cinema, amihez a hardver ára 35.000 $ (kb. 9,7 millió Ft) és a filmek megtekintése egyenként 500 $-ba (kb. 139.000 Ft) kerül.

A Kaleidescape nem igyekszik szélesíteni piacát és nem adja át filmmenedzsment platformját tömegpiaci szolgáltatóknak, hanem továbbra is 100%-ban a prémium piacra összpontosít.

2016. augusztus 24.:

Szombaton az érintettek fórumbejegyzései alapján röppent fel a hír, hogy a drága házi-mozi filmtároló és lejátszó rendszereket kínáló Kaleidescape bezárta kapuit és azonnali hatállyal elbocsátotta minden alkalmazottját. Cheena Srinivasan a cég vezérigazgatója egy CEPro-nak adott interjúban elismerte, hogy elfogyott a cég pénze és most vevőt keres: „Alapvetően egekbe szöktek a költségeink. Volt megoldásunk, de pénzt kellett költenünk. Kimerítettük pénzügyi forrásainkat. Azért imádkozom, hogy jön egy vevő, aki kivásárol ebből. Biztosítani akarjuk, hogy az elvégzett szép munkánk ne mennyen veszendőbe.” Eddigi kísérleteik a további finanszírozásra és a Kaleidescape technológia licencbe adására sikertelenek voltak.

Kaleidescape.jpg
A Kaleidescape házi-mozi filmlejátszó-szervereit az az ötlet szülte, hogy a fogyasztók úgy férhessenek hozzá DVD és Blu-ray filmtárukhoz, hogy ne kelljen a tényleges fizikai lemezekkel bajlódniuk. Kezdetben termékeik lehetővé tették a fogyasztóknak, hogy lemásolhassák DVD gyűjteményüket és a filmeket egy belső merevlemezen tárolják. A DVD-k többségének tartalomvédelmét birtokló DVD Copy Control Association azonban perelt, azt állítva, hogy mindez sérti a szerzői jogi törvényeket. A bíróságok is így látták, így a Kaleidescape végül engedett és fokozatosan megszüntette a vitatott másolási funkciót.

A cég végül legális felhőalapú filmterjesztő rendszert indított, amelyről elsőként lehetett Blu-ray minőségű filmeket letölteni a tulajdonos filmtáraként szolgáló médiaszerver-lejátszó belső merevlemezére. Úgy tűnik, túl nagy kihívást jelentett a Kaleidescape túlélése szempontjából, hogy magas minőségű és kényelmes, de drága és komplex szolgáltatása nem vonzó a Netflix és az Amazon Video ma már mindennapos és szintén egyre teljesebb élményt kínáló internetes tartalomszolgáltatásokkal, valamint más prémium televíziós szolgáltatásokkal szemben.

A Kaleidescape kudarca megkérdőjelezi mások hasonló próbálkozásainak esetleges sikerét is, melyek drága hardverrel és magas áron igyekeznek extra tartalomszolgáltatást nyújtani. Ilyen Sean Parker Screening Room elnevezésű kezdeményezése, ami 50 dollárért már a bemutató napján otthon is megnézhetővé tenné a filmeket.

Kapcsolódó linkek:

Megér 50 dollárt a bemutató napján otthon is megnézhető film?
Kaleidescape Cinema One: házi-mozi filmtároló-lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .