PlayStation 4: elérhető a 4.0-ás szoftverfrissítés (Frissítve)

1. Oldal

A Sony ma közzétette a PlayStation 4 (PS4) következő 4.0 verziószámú szoftverfrissítését, ami HDR kompatibilitást megújuló felhasználói kezelőfelületet, új mappákat, új Quick és Share menüket biztosít minden PS4 konzolnak.


Frissítés:

A PS4 4.0-ás szoftverfrissítésében a korábban részletezett módosítások mellett további újdonságok is vannak. Az első és legfontosabb, hogy ezzel válik kompatibilitássá minden már eladott PS4 konzolok a nagy dinamikatartománnyal (HDR). Ha tehát valakinek a PS4 konzolja mellett HDR képmegjelenítésre alkalmas TV-je is van, akkor HDR-ben élvezheti a játékokat, amint megjelennek az ennek megfelelő játékfrissítések. Van egy új „HDR beállítások” menüpont a Video kimenet beállítások (Video Output Settings) alatt.

A majdani PS4 Pro tulajdonosok számár lehetséges lesz a 1080p távjáték (Remote Play), a 1080p játékmegosztás (Share Play), az élő közvetítés a YouTube -on 1080p 30/60 képkocka/sec, illetve a Twitch-en 1080p 30 képkocka/sec képfrissítéssel. A frissítéssel ezek a funkciók az eddigi PS4-en is működnek, de nem ugyanolyan nagy felbontással/képfrissítéssel.

A frissítéssel lehetővé válik a játékok, felhasználói adatok és mentett adatok átvitele egy vezetékes LAN kapcsolaton át két PS4 között. Ez hasznos lehet, ha valaki eddigi konzoljáról az új PS4 Pro-ra vált. Persze az adatok átvihetőek a felhőn keresztül is, de LAN kábelen sokkal gyorsabban.

A PS4 4.0 szoftverfrissítés a mai naptól elérhető.

2016. augusztus 17.:

A Sony bejelentette a PS4 4.0-ás „Shingen” kódnevű rendszerszoftver rövidesen megjelenő béta-tesztre kész változatának újdonságait.

PlayStation_4_uj_kezelofelulet.jpg
Mindenekelőtt kifinomultabb és gördülékenyebb működést ígér a frissülő felhasználói kezelőfelület új rendszerhátterekkel, átdolgozott Újdonságok (What’s New) lappal, új pop-up értesítési animációkkal, új ikonokkal, és teljesen átdolgozott megjelenéssel.

PlayStation_4_uj_menuk.jpg
A megújuló Gyorsmenü és Megosztás menü (Quick Menu és Share) már nem foglalják el a teljes képernyőt, így akár játék közben is böngészhetünk bennük a trófeák között, az online barátok listájában és így tovább. Meghatározható, hogy mi kerüljön a Gyorsmenübe, a Megosztás újdonsága, hogy a korábbi 10 helyett akár már 140 másodperces videók is feltölthetőek majd a Twitterre.

Újdonságot jelentenek azok a mappák is, amelyeket a felhasználók a PlayStation 4 elindítása óta kértek. A frissítéssel bővülnek a rendezési lehetőségek a Library alkalmazásban. Az új Purchased lapon minden letöltött tartalom (játék, alkalmazás, demók és béták) megjelenik, így a Játékok (Games) és Alkalmazások (Applications) lapok már csak az éppen installált tartalmakat mutatják, ami segíti a keresett tartalom megtalálását. A könyvtár további új rendezési eszközöket is kínál.

Az új rendszerszoftverrel további lehetőségeket biztosít majd a Trophy alkalmazás, és megújul a Felhasználói profil (User Profile) kinézete is megkönnyítve a többi játékossal kapcsolatos fontos információk

A bejelentés hozzáteszi, hogy: „A frissítés további funkciókkal is rendelkezik majd, amelyek nem lesznek még elérhetőek a béta változatban, így az elkövetkező hetekben figyelni kell a további 4.0-val kapcsolatos információkat, köztük a megjelenés időpontját is.”

Kapcsolódó linkek:

PlayStation 4 Pro: a Sony új 4K és HDR konzolja
Xbox One S: új konzol benne Ultra HD Blu-ray, 4K és HDR
PlayStation 4: 30 millió kelt el a legjobban fogyó konzolból
PlayStation 4: jön az 1TB PS4 Ultimate Player Edition konzol
PlayStation 4: végre médialejátszóval és DLNA kompatibilitással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .