TCL Xclusive: csúcskategóriás TV az IFA 2016-on (Frissítve)

1. Oldal

Az IFA 2016 kiállításon is bemutatta a TCL új „Xclusive X1” csúcs LCD TV-jét, ami Ultra HD felbontású, HDR képes, kvantumpötty technológiát, teljes mátrix fényszabályzású panelvilágítást, és Android TV operációs rendszert alkalmaz.


Frissítés:

A januári Las Vegas-i CES-en bemutatott TCL Xclusive X1 high-end LCD TV eljutott a berlini IFA 2016 kiállításra is, hogy még idén versenyre kelljen a jobban ismert márkák készülékeivel az európai piacon is.

TCL_Xclusive_X1-2.jpg
A skandináv design ihlette Xclusive X1 164 centis (65″) ívelt képernyője alatt elkülönült a hangszórók sávja, hátlapján viszont se csavar se más nem zavarja az egységes elegáns felületet.

A TCL-nek sikerült a készülék csupán 17,4 mm vastag képernyőjébe beépítenie a 288 zónás teljes mátrix fényszabályzó rendszert, ami a gyártó szerint akár 1.500 cd/m² fényességgel képes reprodukálni a nagy dinamikatartományt (HDR). A 4K Ultra HD felbontású készülék a januári hírekkel ellentétben egyelőre csak a HDR10 formátumot támogatja, a Dolby Vision formátumot nem, a kadmium mentes kvantumpötty technológia révén pedig a DCI-P3 színtér 93%-át reprodukálja.

Ahogy az korábban sejthető volt az Xclusive X1 a Google Android TV operációs rendszerét futtatja, annak is a 6.0-ás verzióját, szemben sok más a piacon lévő Android TV-vel, ami még mindig az 5.1-es verziót (néhány hete már az Android 7.0 – Nougat is megjelent).

A TCL U65S9906 Európában 2016 utolsó negyedévében lesz kapható 4000 € (kb. 1.240.000 Ft) áron.

2016. január 19.:

A kínai TCL már nemcsak hazai piacán meghatározó, de kapcsolódó márkáival együtt immár világviszonylatban is a harmadik legnagyobb TV gyártó. A cég az észak-amerikai és az európai TV piacon is igyekszik megvetni a lábát, és a CES 2016 kiállításon bemutatott készülékekkel komoly versenytársai lehetnek a bevezetett márkáknak.

A Las Vegasban bemutatott 165 centis (65″) ívben hajló képernyőjű Xclusive X1 csúcskategóriás LCD TV a Nanosys QDEF technológiájú kvantumpötty rétegével és teljes mátrix helyi fényerő-szabályzású 288 zónás LED háttérvilágítás rendszerrel reprodukálja a 4K felbontású, nagy dinmikatartományú és széles színskálájú képet. A TV a Dolby Vision rendszert is támogatja. A gyártó azt állítja, hogy a készülék csúcsfényessége eléri az akár 1000 cd/m²-t, vagyis papíron ugyanazt tudja, mint amit az ismert márkák csúcskategóriás TV-i.

A TCL vezető formatervezője dán, vagyis a kínai technológiához skandináv design párosul. A karcsú és ívelt készülék hátoldala fehér. A csatlakozások a burkolat mögé vannak elrejtve. A hangszórórendszer a Harman/Kardon fejlesztése.

A TCL is a Google Android TV operációs rendszerét fogja használni TV-iben ettől az évtől kezdve, és feltehetően ezt alkalmazzák majd a csúcskészülékben is.

A 165 centis TCL Xclusive X1 TV 2016 második felében lesz kapható Európában.

TCL_Cityline.jpg
A TCL bemutatott két „CityLine” elnevezésű modellszériát is, ami Európában S79 sorozatszámmal kerül forgalomba. Az egyik ívelt, a másik síkképernyős, melyek közül az utóbbi csupán csak 9,9 mm vastag a legvékonyabb pontján. Ezek a TV-k nem támogatják a HDR-t, de 4K Ultra HD felbontású és szélesebb színskálájú képet állítanak elő, van egy úgymond „futball” képmódjuk, ami a sportközvetítésnek megfelelően állítja be a képet.

A Cityline TV-k 127, 140 és 165 centis (50″, 55″ és 65″) képmérettel tavasztól lesznek kaphatóak már idén tavasztól, de áraik még nem ismertek.

Kapcsolódó linkek:

Android TV: a Hisense, a TCL és mások is csatlakoznak (Frissítve)
TCL: kínai kvantumpötty technológiájú TV Európában is
TCL kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV az IFA-n
A kínai TCL Európában is TV piaci terjeszkedésre készül
TCL: 4K Ultra HD TV-k olcsóbban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .