Kész a vezeték-nélküli HDMI-t kínáló 1.1-es verziójú WiGig

1. Oldal

A Wireless Gigabit Alliance (WiGig) jelentős előrelépést tett az immár a HDMI-vel is kompatibilis több gigabites sebességű vezeték-nélküli adat- és jelátviteli szabvány 1.1-es specifikációs verziójának publikálásával.
WiGig_HDMI_200px.jpg
A Wireless Gigabit Alliance (WiGig) a 60 GHz-es vezeték-nélküli adat- és jelátviteli technológia és alkalmazásai befogadását és használatát világszerte előmozdító szervezet bejelentette a minősítésre-kész új szabvány 1.1-es verziójú specifikációját. Ezt a termékfejlesztési folyamat során a tagvállalatok által feltárt igényeknek megfelelően fejlesztettek tovább. A WiGig tagjai hamarosan tesztelhetik WiGig alapú termékeiket, hogy azok megfelelően működnek-e együtt, és a végfelhasználók megbízható megoldásokhoz juthassanak a várhatóan az évvégén bevezetése kerülő termékekkel.

Az új specifikáció egyrészt a tárolóeszközök más és alkalmazások közötti több gigabites sebességű vezeték-nélküli kapcsolat protokollját érinti. Másrészt a WiGig a vezeték-nélküli DisplayPort minősítés érdekében már korábban létrejött VESA partnerség mellett megállapodott a HDMI licencének alkalmazásáról is. Így az úgynevezett WiGig Display Extension (WDE) a továbbiakban támogatja a HDMI leírását is. A WDE az egyetlen 60 GHz-es specifikáció, amely DisplayPort monitorok és HDMI TV-k csatlakozásának kereteit meghatározza, lehetővé téve például a tömörített vagy tömörítetlen videó vezeték-nélküli továbbítását, mint kulcsfontosságú alkalmazást.

Kapcsolódó linkek:

WHDI: az Amimon rendszere is kész 3D HD továbbításra
A WirelessHD új specifikációja illeszkedik az 1.4-es HDMI-hez
Kész az újabb vezeték-nélküli videó jelátviteli szabvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .