A WirelessHD új specifikációja illeszkedik az 1.4-es HDMI-hez

1. Oldal

A WirelessHD digitális vezeték-nélküli interfész 2.0-ás specifikációja 10 és 28 gigabit/sec közötti adatátviteli sebességgel már 3D vagy 4K felbontású képátvitelre és hálózati IP kapcsolathoz szükséges adatfájl átvitelre is képes.


WirelessHD_logo_200px.jpgMár kész a konkurens WiGig specifikáció, de egyelőre az egyetlen már működő 60 GHz-es tömörítetlen AV jelátvitelt támogató vezeték-nélküli interfész szabvány a WirelessHD (WiHD). A most bejelentett 2.0-ás specifikáció visszafelé kompatibilis lesz az eddigi WirelessHD 1.0-át használó termékekkel. A frissítés tükrözi azokat az igényeket és követelményeket, amelyeket az 1.4-es verziójú HDMI is teljesít.

Az új WirelessHD adatátviteli sebességét az eddigi 4 Gbit/sec-ról (és a 25 Gbit/sec elméleti maximumról) 10 – 28 Gbit/sec-ra növelik. Ez a sávszélesség már elegendő a Deep Color színfelbontású, a majdan specifikált 3D formátumú, és a 4K ultra HD felbontású képátvitelhez is, valamint hordozható vagy fixtelepítésű eszközök számára egy 1 Gbit/sec-os fájl átvitelhez. Ez utóbbi új specifikáció a WirelessHD készülékek hálózati és internet elérési IP alapú kapcsolatát teremti meg. Ugyancsak lehetővé teszi az új specifikáció tömörítetlen videojel átvitelét 1 Gbit/sec-os adatsebességgel hordozható eszközök számára. A WirelessHD támogatja a HDCP 2.0-ás tartalomvédelmi rendszerét is.

Kapcsolódó linkek:

Kész az újabb vezeték-nélküli videó jelátviteli szabvány
Panasonic: 2,5 centi vastag vezeték-nélküli plazma TV a CES-en
WHDI: egy potenciális vezeték-nélküli HDTV jelátviteli szabvány
Vezeték-nélküli nagyfelbontású jelátviteli megoldások versenyben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .