WHDI: az Amimon rendszere is kész 3D HD továbbításra

1. Oldal

Az izraeli cég 3D HD videót továbbító prototípus rendszert készített 5GHz-es sávban működő szabványnak szánt WHDI vezeték-nélküli nagyfelbontású interfészéhez.
Az Amimon által bemutatott prototípus WHDI rendszer adapterként 1080/24p 3D videót továbbított egy Blu-ray 3D lejátszó és egy 3D TV készülék között az 5GHz-es frekvenciatartományban.

WHDI_3D.jpg
A rendszer egy adó és egy vevő áramkörből állt, mindkettőhöz HDMI kábellel csatlakozott a 3D Blu-ray illetve HDTV készülék. Az áramköri lapokat az Amimon digitális alapsávi chipjeivel és RF adóvevő chipjeivel szerelték. A cég által kifejlesztett és például bizonyos Sony BRAVIA tévéknél már alkalmazott WHDI átviteli rendszer az 5GHz-es sávban 3 Gigabit/sec adatátviteli sebességre képes.

A chipgyártó egy tajvani ODM céggel együttműködve már befejezte a 3D video továbbítására alkalmas vezeték-nélküli adapter referencia tervét, és rövidesen megjelenik vele a piacon.

Kapcsolódó link:

A WirelessHD új specifikációja illeszkedik az 1.4-es HDMI-hez
Kész az újabb vezeték-nélküli videó jelátviteli szabvány
WHDI: egy potenciális vezeték-nélküli HDTV jelátviteli szabvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .