Kiszivárgott információk a 2013-ban megjelenő Xbox 720-ról

1. Oldal

A hétvégén információk szivárogtak ki az Xbox 720-ról és a Microsoft más projektjeiről, így különösen az új konzol árkategóriájáról, megjelenésének időpontjáról, a Kinect 2-ről és a rejtélyes „Fortaleza” projektről.
Az internetre felkerült 56 oldalas „Xbox 720 9-24 Checkpoint” című dokumentumot természetesen rövididőn belül eltávolították és ma már nem elérhető. Mindig nehéz ilyen esetekben megítélni mennyire megbízható egy ilyen dokumentum tartalma és mennyire csak spekuláció, de az hogy az eltávolítási kérelmét a Covington & Burling LLP ügyvédi iroda nyújtotta be, azt jelzi, hogy valószínűleg olyan dokumentumról van szó, aminek nem lett volna szabad nyilvánosságra kerülnie.

Xbox_720_1.jpg
Az Xbox 720 – bár nem végleges elnevezésként, de így említik a dokumentumban a készüléket – a nappali hálózati játék és videó központjaként, mint internetes set-top box számos TV alkalmazást kínálna, először tartalmazna Blu-ray 2D/3D meghajtót, Metro grafikát, 1080p és natív 3D támogatást, és Kinect 2 mozgás- és hangérzékelőt mellékelnének hozzá.

A Microsoft megemlíti, hogy a Kinect 2 pontossága sokkal jobb kell legyen, mint a jelenlegi Kinect rendszeré, és akár 4 játékos egyidejű játékát kell támogatnia.

Az alkalmas hardverrel az Xbox 720 nemcsak a játékoknál teljesít majd lényegesen jobban, de TV vevőkészülékként és a háttérben működő videorekorderként a Microsoft által nyújtott TV alkalmazásokkal és online videó kölcsönző (VOD) szolgáltatásokkal „always-on” üzemmódban működik majd, azaz soha nem kapcsol ki teljesen. Végül a Microsoft megemlíti a szoros integrációt a SmartGlass rendszerrel, ami az összes kapcsolódó képernyőt – legyen az egy táblagép vagy okos-telefon – kombinálja az Xbox-al.

A kiszivárgott dokumentum érdekes részleteket tár fel „Fortaleza” projektről, vagy Kinect szemüvegről. Úgy tűnik, hogy a Microsoft virtuálisvalóság szemüveget fejleszt.

A Microsoft különböző ötleteken dolgozik, köztük virtuálisvalóság játékokon, melyekben az aktuális környezet is része a játéknak. Konkrét részletek említése nélkül a Microsoft 2014-et említ lehetséges indulásként.

A Microsoft Xbox 720 várhatóan 2013-ban kerül piacra 299 dollár (kb. 70.000 Ft) áron. A dokumentum szerint a Microsoft azt reméli, hogy 10 év alatt 100 millió Xbox 720-at adhat el.

Kapcsolódó link:

Microsoft Xbox SmartGlass: a platformközi alkalmazás
Microsoft: jön az Xbox 360 Slim és a Kinect vezérlőrendszer
Rövidesen 1080p letölthető tartalmak az Xbox Live-on

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .