Kútba esett a Philips AV üzletág eladása, perlik a Funai-t

1. Oldal

A Philips jogi lépéseket tesz a Funai ellen, miután utóbbi nem teljesítette szerződésben vállalt kötelezettségeit a Philips AV üzletágának átvételes során.
Miután a Philips a TP Vision vegyesvállalatba apportálta a Philips TV-k fejlesztését, gyártását és értékesítését, januárban megállapodott a Funai Electric-el, hogy 150 millió euróért (kb. 44 milliárd Ft) átadja fennmaradó audió, videó, multimédia és tartozék üzletágát. A megállapodás része volt a Philips márkanév öt plusz öt éves használatáért a japán cég által fizetendő licencdíj is.

Philips_FUNAI_NO.jpg
Az üzlet azonban meghiúsult. A Philips szerint, a Funai nem volt hajlandó teljesíteni a szerződés rá eső részét „visszautasítva a szükséges lépések megtételét az üzleti tranzakció és az átruházás lezárásához”. Nem tudni pontosan mit takar ez dodonai megfogalmazás, de Philips az biztos, hogy a holland cég jogi lépéseket tesz kártérítés érdekében. A Funai még nem kommentálta az ügyet, és nem világos, hogy miért döntött úgy, hogy kiszáll az üzletből.

Az ügy nem érinti, hogy a Funai továbbra is Philips márkanéven ad el TV-ket Észak-Amerikában. A Philips visszaszerezve az irányítást AV divíziója felett átnevezi azt. A 2000 főt foglalkoztató és 1,2 milliárd € (kb. 350 milliárd Ft) éves forgalmú cég új neve WOOX Innovations, és központja Hong Kongban lesz. A Philips továbbra is potenciális vásárlókat keres.

Kapcsolódó linkek:

A Funai kapja a Philips AV üzletágát és a márkanevet is
Philips TV-k lesznek még, de más gyártja majd azokat
Philips: kivonulás az Észak-amerikai TV üzletből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .