Loewe: új befektetővel folytatódik az átalakítás

1. Oldal

A Loewe sajtóközleményben számol be arról, hogy megvan az első a cégbe magát bevásárolni szándékozó befektető, akivel hamarosan sikeresen lezárható a cég szerkezetátalakítása.
A Loewe még júliusban hitelezővédelmi eljárást kért, amely alatt a cég vezetése maga hajthatja végre a szükséges átszervezéseket. Később hivatalossá vált, hogy a német prémium TV gyártó stratégia partneri együttműködésre lép a kínai Hisense-el. Legutóbb már a cég fizetésképtelenségét is bejelentették és kiderült, új befektetőt nélkül, jövő évtől már lehúzhatnák a rolót.

Loewe_Art2013.jpg
A megjelent sajtóközlemény arra utal, hogy a Loewe megmenekülhet, mert egy befektető érdeklődését fejezte ki a cégbe történő bevásárlásra, és konkrét írásbeli vételi ajánlatot tett az üzleti tevékenységre. A pályázó egyetértett a stratégiai átszervezés koncepciójának hosszú távú támogatásával. „Az a tény, hogy a befektető elkötelezte magát a Loewe-be történő bevásárlásra aláhúzza a prémium Loewe márka és a vállalat egészének vonzerejét,” hangsúlyozta Matthias Harsch a cég igazgatósági elnöke.
A szóban forgó ajánlattevőről nem szól a sajtóközlemény, de tudható, hogy az ajánlat értékelése megkezdődött. Az is lehetséges, hogy további potenciális befektetők is konkrét ajánlatot tesznek, és a cég Igazgatótanácsa fogja kiválasztani a Loewe számára legjobb pénzügyi partnert.

A befektető belépése fontos eleme a Loewe stratégiai átszervezésének. Az üzleti tevékenység kapcsán a vállalat kulcsfontosságú döntést hozott júliusban, amikor nagyhorderejű stratégiai partneri kapcsolatba belépett a kínai Hisense céggel. Az első konkrét projektek már elindultak, mint például egy közös elektronikai platform fejlesztése az európai piac számára. Az új pénzügyi befektető és a Hisense-el való együttműködés révén a Loewe „TV gyártóból az intelligens otthoni szórakoztató megoldások vezető prémium szolgáltatójává alakult át”, nyilatkozta Matthias Harsch.

Kapcsolódó linkek:

Loewe, Toshiba: TV gyártók nehéz helyzetben
Loewe Art: a márka új kedvezőbb áru TV-je
Loewe Reference ID: megújul a csúcs TV
Loewe: a Hisense a kínai partner
Loewe: TV-k részben Kínában gyártva?
Loewe: csődvédelmet kért a német prémium TV gyártó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .