Levegőben és kristálygömbben megjelenő képek a CEATEC-en

1. Oldal

Az Ishikawa Optics&Arts Corp által a CEATEC Japan 2010-en bemutatott sajátos új képmegjelenítők a levegőben illetve átlátszó gömbökben állítják elő a kamerával vagy számítógépes grafikával készített mozgóképeket.

A Techon.nikkeibp.co.jp képes beszámolója alapján, a CEATEC Japan 2010 kiállításon működés közben látható „Space Projector” elnevezésű képmegjelenítő eszköz úgy néz ki, mint egy hátulról vetítős TV, de nincs képernyője. A projektorból vetített fény attól adott távolságban alakítja ki a képet, ami csak a készülékkel szembe állva látható, de akkor úgy tűnik, mintha az a levegőben lebegne. Arról a beszámoló nem szól, hogy a „Space Projector” képe térhatású lenne.

Space_Projektor.jpg
Az Ishikawa Optics&Arts Corp berendezése lángokat vetített igazi fahasábok fölé. „A képmegjelenítő eszközt egy projektorral valósítottuk meg, ami nagy apertúrájú optikai elemekből áll” mondta el a cég képviselője.

A „Space Projector” meg is vásárolható 650.000 jenért (kb. 1,5 millió Ft)

A cég bemutatta az úgynevezett „Kristálygömb Displayt” is, amely egy átlátszó szférikus objektum belsejében jeleníti meg a mozgóképet. A gömb gyantából készül, és a fényt a belsejében kialakított réteg szórja szét, ami úgy működik, mint egy vetítőernyő. A fényt egy projektorral vetítik a gömbre, és a fényszóró rétegen jelenik meg a kép.

Kristálygömb_Display.jpg
A gömbökben tűzijátékot, kikötőt és más videókat mutattak be a display segítségével. A cég abban bízik, hogy múzeumok, céges bemutatóhelyek, stb. használhatják a „Kristálygömb Displayt”, amelynek 100 és 200 mm átmérőjű változatai 250.000 illetve 800.000 jenért (kb. 600.000 Ft illetve 1,9 millió Ft) kaphatóak.

Kapcsolódó linkek:

Szemüveg nélküli 3D TV-k a Toshibától a CEATEC 2010-en
Szemüveg nélküli 3D kép prizmamintázatú vetítővászonról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .