Mitsubishi Diamond 3D: új 1080p felbontású 3D vetítő

1. Oldal

A Mitsubishi az idei IFA-n névtelenül már kiállította a CEDIA 2010-en pedig hivatalosan Diamond 3D típusjelzéssel be is mutatta legújabb SXRD képmodulátoros sztereoszkópikus képmegjelenítésre is alkalmas vetítőjét.
A Mitsubishi már évek óta gyárt 3D-ready azaz 3D megjelenítésre kész TV-ket az észak-amerikai és japán piacra. Ezek közé tartoznak a LaserVue lézer TV-k is. Van tehát a cégnek tapasztalata ezen a téren.

Mitsubishi_Diamond_3D.jpg
A Mitsubishi új Diamond 3D vetítőjében számos technológia és funkció szolgálja az éles, élénk és magával ragadó 3D kép létrehozását. A vetítő az SXRD (LCOS) képmodulátorokra épülő optikai motorból nagy fényerejű és akár 120,000:1 (full on/full off) kontrasztarányú képet képes létrehozni automatikus fényrekesz (írisz) szabályzással.

A projektor teljesítményének egyik legfontosabb eleme a lencse, és a Mitsubishi a kromatikus aberrációt minimalizálása érdekében extra kisszórású üveget alkalmaz a 17 elemből álló szerkezetben. Az eredmény tökéletesen kristálytiszta színek és részletek. Az 1,8-szeres nagyításátfogású motoros zoom tartomány és a széles tartományban (100% vertikális és 45% horizontális) működő motoros lencseeltolás egyszerűsíti a vetítő telepítését.

A Diamond 3D 120Hz-es képfrissítéssel egyenletes mozgásmegjelenítést biztosít, de az sajnos a megjelent sajtójelentésekből nem derül ki, hogy a sztereoszkópikus képmegjelenítés pontosan miként is működik, bár feltételezhető, hogy a szekvenciálisan vetített bal- illetve jobbszembe szánt képek aktív 3D képzáró szemüveggel választhatóak szét.

A vetítőben külön színmenedzselő funkció teszi lehetővé az alap és komplementer színek (piros, zöld, kék, cián, bíbor és sárga) színárnyalat, intenzitása és fényerő jellemzőinek független beállítását.

Mindössze 19dBA zajával a Diamond 3D rendkívül csendes és üzemeltetési költség sem sok az alacsony teljesítményű üzemmódban becsült 4000 órás lámpa élettartam révén. A vetítő két 1.4a verziójú HDMI bemeneten fogadja a 3D formátumú képjeleket, a rendszerbeintegrálást pedig RS232 interfész biztosítja, amely támogatja az ismert távvezérlő rendszereket.

Még nem tudni, hogy a Mitsubishi Diamond 3D mikor és mennyiért kerül forgalomba Európában.

Kapcsolódó linkek:

Mitsubishi HC3200: 1080p vetítő kedvező áron
Mitsubishi HC4000: 1080p vetítő még mélyebb feketével
Mitsubishi: 191 centis 3D LaserVue lézer TV a japán piacra
Mitsubishi EW270: 3D ready vetítő játékosoknak is
Mitsubishi HC3900: 1080p vetítő nagyobb fényerővel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .