LG: 164 centis feltekerhető OLED TV a CES 2018-on

A jövő heti CES 2018 kiállításon az LG Display bemutatja a világ első feltekerhető OLED TV-jét is, ami 164 cm (65 hüvelyk) képátlójú és a saját állványából tekeredik elő.


Az LG képernyőit gyártó LG Display egy óriási 8K OLED képernyő mellett a CNET és a The Verge beszámolói szerint egy másik régen várt újdonságot is bemutat a jövő heti CES 2018 alkalmával.

Az LG Display már évek óta dolgozik a feltekerhető képernyő-technológián, amire az ad lehetőséget, hogy az OLED nemcsak üveg, de hajlékony műanyag hordozóra is felvihető. A panelgyártó azt tervezi, hogy néhány év múlva már tömeggyártásban állít elő feltekerhető OLED képernyőket. A most bemutatásra kerülő 164 centis (65 hüvelyk) 4K OLED TV-ről egyelőre csak annyit tudni, hogy papírvékony és a saját állványából tekeredik elő. Az OLED technológia egyedülálló tulajdonsága, hogy képminőség még ilyen vékony kivitelben is kifogástalan.

Az LG Display prototípus képernyője még bizonyosan nem végleges termék, de technológia szempontból igen látványos, új felhasználási lehetőségeket vetít előre és sok fogyasztót győzhet meg arról, hogy majd valamikor egy ilyen nagyobb TV-t vegyen otthonra.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .