LG: 2020-ban már lesz 55 és 75 inches feltekerhető OLED TV

1. Oldal

Az LG Display állítólag azt tervezi, hogy három év múlva már tömeggyártásban állít elő feltekerhető OLED képernyőket 139 és 190 centis képátlójú TV-khez.


Egy hónapja mutatta be az LG Display 195 centis transzparens hajlékony OLED képernyőjét, és múlthéten a Business Korea arról számolt be, hogy az LG számára képernyőket gyártó cég úgy döntött, feltekerhető OLED képernyőket állít elő 139 és 190 centis (55 és 75 inch) képátlójú TV-khez teljes körűen 2020-tól kezdődően. Az LG hivatalosan még nem erősített meg ezzel kapcsolatos részleteket.

LG_feltekerheto_OLED.jpg
A képernyőket állítólag az új P10 OLED gyárban állítanák elő, ami várhatóan 2018 első felében lép üzembe, és ahol a szokványos OLED TV panelek mellett hordozható készülékekbe való panelek tömeggyártása is zajlik majd.

A Business Korea a feltekerhető OLED TV-k árával kapcsolatban idéz egy meg nem nevezett LG Electronics vezetőt, aki szerint: „Az árak valamelyest változhatnak a feltekerhető OLED TV-k megjelenésétől függően, például amennyiben az egy falra van erősítve, vagy egy vetítővászon formátum”.

Az iparág arra számít, hogy a feltekerhető TV-kből az embereket nagyobb méretű képernyőket is hajlandóak lesznek felszerelni nappalijukban, amennyiben azok használaton kívül elrejthetőek.

Az LG Display 2014-ben mutatta be 46 centis (18 inch) papírvékony OLED display prototípusát, és mostanra már egy 195 centis ugyancsak transzparens változattal is elkészült (ez látható a fenti képen).

A 139 centis (55 inch) feltekerhető OLED TV várhatóan többe kerülne, mint 25.000 $ (kb. 6,7 millió Ft), de az ugyanekkora mai nagyképernyős OLED TV-k ára a 2012-es első készülékekéhez képest már 80 %-kal kevesebb.

Kapcsolódó linkek:

LG: már kapható a 195 centis falra tapadó W7 OLED TV is
LG: kész a 195 centis transzparens hajlékony OLED képernyő
LG: az új OLED TV-k között ott a falra tervezett W széria is (Frissítve)
LG: ilyen hajlékony a falra tapadó W7 OLED TV (Videó)
LG: 500 milliárd Ft-os beruházás hajlékony OLED gyártósorba
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
LG: feltekerhető OLED TV mutatkozik be a CES 2016-on
LG: nagy összegű beruházás hajlékony OLED gyártásba
LG: itt az 1 mm-nél vékonyabb OLED képernyőpanel
LG: ütemterv szerint 2017-re kész a feltekerhető OLED TV
LG: nagy változást hoznak a hajlékony OLED képernyők (Videóval)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .