LG: 2020-as prémium hangprojektorok AI szobakalibrálással (Frissítve)

A 2020-as LG prémium hangprojektorok csúcsmodellje a 7.1.4 csatornás SN11RG Dolby Atmos, DTS:X térhangzással, automatikus szobakalibrálással és már eARC csatlakozással.


Frissítés:

Az LG öt 2020-as hangprojektora (SN11RG, SN10YG, SN9YG, SN8YG és SN7Y) a Meridian audiotechnológiáját, a Dolby Atmos és DTS:X térhangzást és az akár 24 bites, 192KHz-es Hi-Res Audio hangminőséget kombinálva ígér a lehető legteljesebb hangélményt. Ezek a hangprojektorok a fej felett megszólaló hangokat a mennyezetre rányitott hangsugárzókkal keltik, a 7.1.4 hangsugárzó konfigurációjú SN11RG része két plusz ugyanerre képes hátsó hangsugárzóval is.

Az LG SN11RG, SN10YG, SN9YG és SN8YG modellek tudják a HDMI eARC funkciót. A 2019-es és 2020-as LG TV-k közül is sok rendelkezik már HDMI eARC porttal, és a cég ígéri, hogy egy jövőbeli firmware-frissítés révén javítja majd MAT 2.0, azaz a metaadatokkal kísért PCM általi Atmos kapcsán felmerült problémát.

LG hangprojektorok (2020.) jellemzői:

SN11RG

SN10YG SN9YG SN8YG SN7Y SN6Y SN5Y

Meridian Audio technológia; Dolby Atmos és DTS:X

DTS Virtual:X
7.1.4
hátsó surround hangsugárzók
5.1.2 5.1.2 3.1.2 3.1.2 3.1

2.1

Vezeték-nélküli Surround hangzás SPK8-S 2 csat. hátsó hangsugárzó készlettel

770W 570W 520W 440W 380W 420W

400W

Hi-Res Audio (24bit/192kHz)

Hi-Res Audio (24bit/96kHz)
24 bit felkonvertálás

Hi-Fi D/A konverter

Goggle Multi Zone támogatás, beépített Chromecast

Integrált Google Assistant beszédhangvezérlés

AI Room Calibration (szobakalibrálás alkalmazás)
Automatikus hangerőbeálltás (alkalmazással)
Android és iOS távvezérlő alkalmazás

Wi-Fi; Bluetooth Streaming (5.0)

Bluetooth Streaming (4.0)
LG TV Sound Sync (optikai)

LG TV Sound Sync (BT és optikai)

Vezeték-nélküli mélynyomó; Optikai bemenet; USB port hangfájlok lejátszásához

HDMI 2xbe-/kimenet HDMI be-/kimenet

HDMI 1.4 be/ki

4K (HDCP 2.3), Dolby Vision és HDR10 jeltovábbítás

HDMI eARC

HDMI ARC

Az új LG hangprojektorok várhatóan rövidesen kaphatóak lesznek Európában is, de áraik még nem ismertek.

2019. december 30.:

A közelgő CES 2020 előtt bejelentett szélesebb választékú LG prémium hangprojektorok „gazdag és élethű” hangját továbbra is a Meridian Audio partnersége és annak olyan finomhangolt technológiái garantálják, mint a basszusokat gazdagító és a hangteret szélesítő Bass and Space valamint a szóló hangszerek és az énekhang térbeli érzeti magasságát megemelő Image Elevation. Az új hangprojektorok többsége támogatja a Dolby Atmos és DTS:X térhangzást is.

A 2020-as LG prémium hangprojektorok újdonsága az AI Room Calibration, azaz mesterséges intelligenciát felhasználó szobakalibrálás, ami a helyiség jellemzőihez igazított optimalizált hangzást garantál. A cég magyarázata szerint az önkalibráló modellek képesek az adott tér méreteinek pontos felméréséhez felismerni és elemezni a hangokat, és ennek megfelelően beállítani azokat, ami állítólag különösen a Dolby Atmos vagy DTS:X többdimenziós hangzásának előállításánál nyújt többletet. Egy fejlett jelfeldolgozó algoritmussal „közel stúdióminőségűvé” képesek alakítani a hagyományos fájlformátumokat a hangprojektorok.

Az új LG hangprojektorok közül többe is beépített Google Assistant funkció, és így azokról beszédhanggal vezérelhetőek a kompatibilis okos otthon eszközei. A HDMI csatlakozókon át a 4K HDR jelek is továbbíthatóak és támogatott a HDMI 2.1 szabvány nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) funkciója is, amivel az eARC kompatibilis TV által vett vagy az arra csatlakoztatott forráskészülékek nagyfelbontású Dolby TrueHD vagy DTS-HD Master Audio hangformátumai is megszólaltathatóvá válnak az eddigiek mellett.

Az új LG prémium hangprojektorok közül az SN11RG és SN9YG már ki is érdemelte a CES innovációs díját. A csúcsmodell SN11RG 7.1.4 csatornás hangrendszer része két vezeték-nélküli hangsugárzó, melyek előre és felfelé a mennyezetre is sugároznak hangot. Az 5.1.2 csatornás SN10YG-hez mellékelik az SN9YG és SN8YG modellekhez opcionálisan vehető meg az SPK8 vezeték-nélküli hátsó hangsugárzók.

Az LG karcsú 140 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) TV-k minimalista esztétikájához tökéletesen illeszkedő elegáns, jövőbemutató formatervű hangprojektorok először a Las Vegas-i CES 2020 alkalmával lesznek láthatóak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .