LG: 2020-as prémium hangprojektorok AI szobakalibrálással

A 2020-as LG prémium hangprojektorok csúcsmodellje a 7.1.4 csatornás SN11RG Dolby Atmos, DTS:X térhangzással, automatikus szobakalibrálással és már eARC csatlakozással.


A közelgő CES 2020 előtt bejelentett szélesebb választékú LG prémium hangprojektorok „gazdag és élethű” hangját továbbra is a Meridian Audio partnersége és annak olyan finomhangolt technológiái garantálják, mint a basszusokat gazdagító és a hangteret szélesítő Bass and Space valamint a szóló hangszerek és az énekhang térbeli érzeti magasságát megemelő Image Elevation. Az új hangprojektorok többsége támogatja a Dolby Atmos és DTS:X térhangzást is.

A 2020-as LG prémium hangprojektorok újdonsága az AI Room Calibration, azaz mesterséges intelligenciát felhasználó szobakalibrálás, ami a helyiség jellemzőihez igazított optimalizált hangzást garantál. A cég magyarázata szerint az önkalibráló modellek képesek az adott tér méreteinek pontos felméréséhez felismerni és elemezni a hangokat, és ennek megfelelően beállítani azokat, ami állítólag különösen a Dolby Atmos vagy DTS:X többdimenziós hangzásának előállításánál nyújt többletet. Egy fejlett jelfeldolgozó algoritmussal „közel stúdióminőségűvé” képesek alakítani a hagyományos fájlformátumokat a hangprojektorok.

Az új LG hangprojektorok közül többe is beépített Google Assistant funkció, és így azokról beszédhanggal vezérelhetőek a kompatibilis okos otthon eszközei. A HDMI csatlakozókon át a 4K HDR jelek is továbbíthatóak és támogatott a HDMI 2.1 szabvány nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) funkciója is, amivel az eARC kompatibilis TV által vett vagy az arra csatlakoztatott forráskészülékek nagyfelbontású Dolby TrueHD vagy DTS-HD Master Audio hangformátumai is megszólaltathatóvá válnak az eddigiek mellett.

Az új LG prémium hangprojektorok közül az SN11RG és SN9YG már ki is érdemelte a CES innovációs díját. A csúcsmodell SN11RG 7.1.4 csatornás hangrendszer része két vezeték-nélküli hangsugárzó, melyek előre és felfelé a mennyezetre is sugároznak hangot. Az 5.1.2 csatornás SN10YG-hez mellékelik az SN9YG és SN8YG modellekhez opcionálisan vehető meg az SPK8 vezeték-nélküli hátsó hangsugárzók.

Az LG karcsú 140 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) TV-k minimalista esztétikájához tökéletesen illeszkedő elegáns, jövőbemutató formatervű hangprojektorok először a Las Vegas-i CES 2020 alkalmával lesznek láthatóak.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..