LG AN110 az első falra akasztható vetítő

1. Oldal

Az amerikaiak az InfoComm kiállításon láthatta először, egy hónapja már Franciaországban is bemutatták, de a nagyközönség számára Európában a szeptemberi IFA-n lesz látható a világ első falra akasztható házi-mozi vetítője az LG AN110.
Az LG AN110 stílusos és esztétikus, de mindenek előtt a forradalmi és szabadalmaztatott „L-Optic”-nak köszönhetően lapos (443,4 x 254,2 x 92 mm a külső kerettel együtt), s így minden eddigi vetítővel szemben, melyeket polcra, asztalra kellett helyezni vagy mennyezetre szerelni, ez közvetlenül a nappali vagy házi-mozi helyiség hátsó falára akasztható. A majdan gyöngyház-fehér és tükör-fekete előlappal megvásárolható vetítő – amihez azért egy asztali állvány is kapható, ha valaki mégsem falra akarja tenni – azonban nemcsak szépnek és praktikusnak ígérkezik, de az alkalmazott vetítési technológia révén a felső kategóriába soroltatik.

AN110-ek.jpg
Az LG AN110 vetítőbe a Texas Instruments DLP technológiájának legújabb .65 WXGA DMD képmodulátor áramkörét építik, mely kimagasló képminőséget ígér 1.100 ANSI-lumen maximális fényerő és 3.000:1 kontrasztaránnyal mellet. A látott képélményt az LG új XD Engine képoptimalizáló technológiája hivatott még tovább javítani fokozva a digitális kép kontrasztját, életszerű élességet nyújtva a legapróbb képrészletnek is, és meggátolva a filmek gyorsan változó jeleneteinek gyakran zavaró elmosódását. A vetítő minden tekintetben megfelel a HD-ready minősítésnek, mert alapfelbontása 1.280×768 pixel és komponens valamint HDMI bemenetén keresztül képes fogadni a nagyfelbontású videojel formátumokat.

A vetítő a +/-125%-os lencsemozgatás, a x1/32 – x32 digitális képnagyítás, a külön bal-és jobboldali trapézkorrekció, valamint a motorizált optikai képnagyítás és képélesség-beállítás miatt igazán könnyen pozícionálható a vetített képhez képest. Egy 2,5 méter átlójú képhez 3,8 és 5,3 méter közötti távolságban kell lennie az AN110-nek.

Számos újító megoldás is jellemzi az új vetítőt, melyek közül említésre méltó az automatikusan záródó ventillátornyílás és optikatakaró redőny, valamint az „ICND” (Integrated Cooling and Noise Design) zajcsökkentő rendszer, mely igazán suttogásszerű 25 dB-s zajszintet eredményez. Az AN110 lámpájának normál használatban várható 4.000 órás élettartama is igen jól hangzik.

A szeptembertől már kapható vetítő ára az európai piacon 3.000 EUR lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .