LG: az Amazon Alexa is támogatott a 2018-as OLED és LCD TV-kkel

Az LG bejelentése szerint 2018-as TV-i már Amazon Alexa hangutasításokkal is vezérelhetőek az „LG SmartThinQ Skill” letöltését követően és egy Alexa-képes Echo eszközök.


A 2018-as LG OLED TV-k és SUPER UHD TV-k nagyjából egy hónapja kapták meg a Google Assistant támogatást az angol nyelvterületű országokban. Az Amazon és az LG együttműködésének köszönhetően ugyanezek a készülékek meglévő Alexa Echo eszközökön át hangutasításokkal is vezérelhetőek.

Az LG elmondása szerint az Alexa hangutasításokkal „TV-funkciók, köztük a hangerő, a lejátszás (play), a pillanat állj (pause), a start, a stop, a gyors előretekerés (fast forward), a csatornaválasztás és a tartalomkeresés” vezérelhetőek. Olyan parancsok adhatóak ki, mint például „Alexa, change the channel to CNN on my kitchen TV”, azaz „Alexa, váltsd a csatornát a CNN-re a konyhai TV-n” vagy „Alexa, ask LG to launch YouTube on my bedroom TV”, azaz „Alexa, kérd az LG-t, hogy indítsa el YouTube-ot a hálószobai TV-men”.

Az LG 2018-as TV-iben a ThinQ elnevezésű mesterséges intelligenciával megvalósított Google Assistant hangvezérlő funkció mélyen beépül a TV-kbe. Míg az Alexa egy Alexa Echo eszközt igényel, addig a Google Assistant közvetlenül a TV távvezérlőjéről aktiválható, és többféle streaming szolgáltatáson is kereshet tartalmat.

A hangutasítások értelmezése a márka webOS platformja mellé társul, de a hangasszisztens a korábbi LG OLED vagy LCD televíziókra nem elérhető. A 2018-as LG TV-khez integráláshoz először le kell tölteni az „LG SmartThinQ Skill” képességet Amazon Alexa-hoz.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .