LG: mesterséges intelligencia és új processzor a 2018-as OLED és SUPER UHD TV-kben

A CES 2018 kiállításon bemutatkozó új LG OLED TV-k és SUPER UHD TV-k újdonsága a beszédfelismerő és az okosotthon készülékeit vezérlő ThinQ® mesterséges intelligencia (AI) és az akár 120 képkocka/sec képsebességet támogató legújabb α 9 képfeldolgozó processzor.


A CES 2018 alkalmával bemutatkozó új LG OLED és SUPER UHD LCD TV-k az alábbi technológiai újdonságokat kínálják.

ThinQ

A TV-kbe épített mesterséges intelligenciával a felhasználók közvetlenül a távvezérlőbe beszélve élvezhetik a fejlett Google Assistant technológia kényelmi funkcióit. Az LG ThinQ TV-k az okosotthon központjaként működve elérhetik ház más IoT termékeit, például a robotporszívókat, légkondicionálókat, légtisztítókat, okoslámpákat, okoshangszórókat és még számos más készüléket, amelyek Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton csatlakozhatnak a TV-khez.

Az LG ThinQ továbbfejlesztett interaktivitást nyújt a márka okostévéiben, így az új OLED és a SUPER UHD TV modellekben is a Natural Language Processing (NLP) alkalmazásával. Ez az LG saját mély tanulási technológiáján, a DeepThinQ-n alapuló eljárás intelligens hangaktivált vezérlést és csatlakoztatást biztosít. A lényegesen leegyszerűsített telepítési eljárással könnyen és gyorsan csatlakoztathatók a játékkonzol és a külső soundbar hangprojektor. A felhasználók a TV távirányítóján keresztül megfogalmazott szóbeli kéréseikkel információkat, képeket vagy videókat kereshetnek, melyek konkrét tartalmat kínálnak, mint például „show me all the movies this actor has starred in, azaz mutasd meg az összes filmet, amelyen a színész szerepelt” vagy a „show me yoga videos, azaz mutass jóga videókat”.

A ThinQ mesterséges intelligenciával rendelkező LG TV-k támogatják az elektronikus műsorkalauz (EPG) alapú szolgáltatásokat valósidejű információkat nyújtva, vagy olyan csatornára váltva, ami a kívánt tartalmat kínál. A műsor címének megismétlése vagy egy adott időpont megadása nélkül utasítható a TV, hogy „search for the soundtrack of this movie, azaz keresd a film zenéjét” vagy „turn off the TV when this program is over, azaz kapcsold ki a TV-t, ha a műsornak vége”.

α (Alfa) 9 processzor

Az LG legújabb α 9 képfeldolgozó processzor a valósághoz még hűbb képeket biztosít rendkívül gazdag színekkel, élességgel és mélységgel. Az α 9 egyik legfontosabb innovatív eleme a négylépcsős zajcsökkentő eljárás, ami a hagyományos technikákhoz képest kétszer annyi lépést jelent. Ez az algoritmus finomabb zajcsökkentést tesz lehetővé, javítva a zavaró képi mellékhatások által érintett képek tisztaságát, és lehetővé téve az egyenletes árnyalati átmenetek hatékonyabb megjelenítését.

A processzor a színmegjelenítést is javítja fejlett színleképzési lehetőségének köszönhetően, ami a színeket minden eddiginél közelebbivé teszi az eredeti tartalomhoz. A javított színkorrekciós algoritmus természetesebbé teszi színeket, a korábbiakhoz képest hétszeresére bővítve a referencia színkoordinátákat. Az α 9-et a nagy képsebesség (HFR) támogatására tervezték, hogy finomabb és tisztább mozgóképeket állítson elő akár 120 képkocka/másodperccel a sportműsorok, akciófilmek és hasonló gyors mozgásokat rögzítő tartalmak jobb megjelenítéséhez. Itt kell megjegyezni, hogy az idei LG TV-k sem rendelkeznek még HDMI 2.1 bemenettel, így HFR tartalmakat csak streaming vagy médiafájl formátumban lehetnek képesek kezelni. Az új képfeldolgozó processzornak hála a 2018-as LG OLED TV-k bármely tartalmat maximális minőséggel jelenítenek meg az igazán lenyűgöző látványélmény érdekében.

Nano Cell teljes mátrix háttérvilágítással és α (Alfa) 7-el

Az LCD TV képének tovább tökéletesítését hozták el a 2017-es LG Nano Cell SUPER UHD TV-k. A kvantumpont (QD) technológiát takaró Nano Cell, a Full Array Local Dimming (FALD), azaz teljes mátrix helyileg szabályozott LED  háttérvilágítás és az α (Alfa) 7 processzor kombinációjával az LG 2018-as SUPER UHD TV-k számos technológiai előrelépést kínálnak, köztük mélyebb feketéket, jobb képfeldolgozást, a jobb árnyalati részleteket és szélesebb nézőszögből is pontosabb színeket.

A FALD technológiával rendelkező idei SUPER UHD TV a háttérvilágítási zónák nagyobb sűrűségét teszi lehetővé a képernyőn, mivel a TV panel mögött működik szemben az él megvilágítással. A LED fényzónák független vezérlésével a technológia javítja a fekete-szinteket, a kép mélységét, az árnyalati részleteket és csökkentve a fényszivárgást, jobb kontrasztot és kiváló képminőséget eredményez.

4K Cinema HDR

A 2018-as LG OLED és SUPER UHD TV-k a „4K Cinema HDR” technológiát kínálnak, ami formátumtól független valódi filmszerű élményt nyújt. Az LG 2018-as OLED és SUPER UHD TV-k a legfontosabb Dolby Vision és HDR10 valamint Hybrid Log Gamma (HLG) HDR formátumok támogatására épülve, már a Technicolor Advanced HDR technológiáját is támogatják, mely a tavalyi készülékekbe majd firmware frissítéssel kerül bele. Az említett TV-k a HDR képeket kockánként dinamikusan dolgozzák fel az LG saját „Enhanced Dynamic Tone” leképzési algoritmusát használva.

A 2018-as OLED TV-k és a SUPER UHD TV-k egyaránt Dolby Atmos objektum-alapú surround hanggal rendelkeznek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .