LG: jön a Google Assistant a 2018-as OLED és LCD TV-khez

Az LG idei OLED és Super UHD LCD TV-i először az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában kapják meg a Google Assistant támogatást, de később bővül a nyelvek száma.


A 2018-as LG OLED TV-k és SUPER UHD TV-k a ThinQ elnevezésű mesterséges intelligenciával Google Assistant hangvezérlő funkciót is megvalósítanak a távvezérlő mikrofon gombjának megnyomásával és szóbeli parancsok megadásával. Az LG egyszerű interfészparancsain alapulva a felhasználók így beszédhanggal kereshetnek tartalmakat és irányíthatják a csatlakoztatott otthoni eszközeiket.

Brian Kwon, az LG illetékes  elnöke szerint: „A 2018-as LG AI (mesterséges intelligenciával rendelkező) TV-kben most alapból elérhető Google Assistant révén úgy gondolom, hogy az otthoni AI alkalmazások egészen új szintjét fogjuk látni. Az LG egyedülálló partnerkapcsolata a Google-lal lehetővé teszi számunkra, hogy első TV-márkaként a Google Assistant (funkciót) saját operációs rendszerünkön kínáljuk, ami hatalmas előny a webOS-t kedvelő vásárlók számára. Az olyan nagyszerű partnerekkel, mint a Google, arra számítunk, hogy még sok izgalmas AI hír jön az LG-től.”

Az LG tehát kiegészíti webOS platformját a Google Assistant funkcióval, de csak 2018-as OLED és Super UHD LCD TV-k esetében, a korábbi webOS-t futtató TV-k ezt nem kapják meg.

„A Google Assistant segítségével az LG AI TV-k az okosotthon központjául szolgálhatnak, hozzáférést biztosítva olyan eszközökhöz, mint a robotporszívók, termosztátok, légtisztítók, okos világítási eszközök és még sok egyéb. A Google Assistant népszerű márkák százainak több mint 5.000 okos eszközével működik együtt, megkönnyítve a Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on kapcsolódó intelligens hangszórók és egyéb eszközök vezérlését” – teszi hozzá a cég.

Ráadásul más Google Assistant kompatibilis eszközök is használhatóak, mint például egy Google Home hangszóró a 2018-as LG TV-k vezérlésére egyszerű lejátszási parancsok, mint például a „pause” (pillanat állj), „play” (lejátszás) vagy a „raise the volume” (növeld a hangerőt) megadásával.

A Google Assistant most az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában jelenik meg a 2018-as LG TV-khez, azzal hogy „később ez évben további bővítés lesz bejelentve”. Az év elején a Google már megígérte, hogy 2018 végéig az 30 nyelven ért majd az Assistant.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .