LG: információk a 2018-as Super UHD LCD TV-kről

Az LG 2018-as új Nano Cell Super UHD TV-i tulajdonképpen kvantumpont (QD) technológiát alkalmazó LCD TV-k, melyek közül az SK9500 és SK9000 szériák teljes mátrix helyileg szabályozott (FALD) LED háttérvilágítással rendelkeznek.


Az LG a CES 2018 kiállításon három új Nano Cell Super UHD TV szériát mutat be. Az SK9500 és SK8500 modellek újra „Full Array Local Dimming” (FALD), azaz teljes mátrix helyileg szabályozott háttérvilágítással rendelkeznek. Ezek a panel mögött elhelyezett függetlenül szabályozható sűrűbb háttérvilágítási zónákkal kevesebb fényszivárgással mélyebb feketéket, finomabb árnyalati részleteket és jobb kontrasztot produkálnak, mint a képernyő szélein elhelyezett él megvilágítással. A zónák számáról egyelőre nem tudni, de az SK9500 modellek egy valamivel fejlettebb verziót kínálnak, az SK8000 széria pedig él megvilágítású. A TV-k nanopont szűrője szélesebb színteret és jobb kontrasztot, az IPS paneljük pedig szélesebb nézőszögből is pontosabb színeket kínálnak.

Az új Super UHD TV-k α (Alfa) 7 képfeldolgozó processzorukkal pontosabb színeket reprodukálnak és jobb zajcsökkentést. A 120 képkocka/sec képsebességet (HFR) is támogatják a TV-k 4K felbontással minek köszönhetően a sportműsorok, akciófilmek és más gyors mozgásokat tartalmazó videók több részlete marad látható. Mivel azonban HDMI 2.1 bemenete nincs még az új modelleknek, ezért jelenleg csak a HFR streaming támogatott valójában, ami megfelelő tartalmak hiányában nem nagy probléma. Az α (Alfa) 7 processzorral a TV-k csak 4K HFR vagy 4K HDR vagy Full HD HDR és HFR tartalmak megjelenítésére alkalmasak.

Ahogy azt korábbi cikkünkben már megírtuk, a TV-k széles körűen támogatják a különböző nagy dinamikatartományú tartalmakat, így a Dolby Vision és HDR10, valamint a Hybrid Log Gamma (HLG) HDR formátumúakat, és már a Technicolor Advanced HDR technológiája is működik az idei készülékeken.

Támogatott a Dolby Atmos, de a 3D térhangzáshoz továbbítani kell a streaming szolgáltatás bitfolyamából a Dolby Atmos hangsáv jelét, például egy AV vevőerősítőhöz.

Természetesen a készülékekben ott a webOS okostévé platform és a Google Assistant-on alapuló, beszédfelismerő és az okosotthon készülékeit vezérlő ThinQ® mesterséges intelligencia.

A 2018-as LG Super UHD TV-k áttekintése

Széria SK9500 SK8500 SK8000
Képméret 140, 164 cm /
55, 65 inch
140, 164 cm /
55, 65 inch
140, 164, 190 cm /
55, 65, 75 inch
Panel IPS Nano Cell IPS Nano Cell IPS Nano Cell
Háttérvilágítás FALD Pro teljes mátrix helyileg szabályozott FALD teljes mátrix helyileg szabályozott Él megvilágítás helyi fényszabályzással
HDR/HFR 4K Cinema HDR
vagy 4K HFR
4K Cinema HDR
vagy 4K HFR
4K Cinema HDR
vagy 4K HFR
Audio Dolby Atmos Dolby Atmos Dolby Atmos
Smart TV webOS Google Assistant technológiával (ThinQ) webOS Google Assistant technológiával (ThinQ) webOS Google Assistant technológiával (ThinQ)

Itt olvasható az LG 2018-as OLED TV-kről szóló cikk.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .