LG Display: hajlítható OLED display belőle megszólaló hanggal

Az LG Display a CES 2021-en mutatja be a világ első 121 centis (48 hüvelykes) játékra optimalizált hajlítható Cinematic Sound OLED (CSO) képernyőjét.


Az LG Display sajtóközleményében bejelentett 121 centis (48 hüvelykes) hajlítható „Cinematic Sound OLED” (CSO) display egy az OLED előnyeit kihasználó papírvékony képernyő, ami tévézéshez síkba kiterített illetve játékhoz 1000 R, azaz 1 méter görbületi sugárral meghajlítva is használható. Utóbbi esetben 1 méter távolságból az ívelt képernyő közepe és szélei egyforma távolságból láthatóak maximalizálva a játékos számára a vizuális élményt.

A cég már a tavalyi CES-en is bemutatott „Cinematic Sound OLED” (CSO) technológiája az OLED display rezgését lehetővé téve hangszórók használata nélkül kelt hangot magából a képernyőből, a valóságosság érzetét kínálva. A hajlítható CSO képernyőt rezgésbe hozó alkatrész egy ultravékony gerjesztő film, aminek vastagságát 9 milliméterről mindössze 0,6 milliméterre sikerült csökkenteni.

A sajtóközlemény szerint az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kap a játékra szolgáló TV-k piacán a saját fényt kibocsátó képpontokat és végtelen kontrasztarányt kínáló OLED technológia. Ez az élénk képminőség mellett zavartalan élményt biztosít 0,1 milliszekundum válaszidővel 120 HZ-es képfrissítéssel és széles 40 Hz és 120 Hz közötti képsebesség támogatásával.

Ráadásul a képernyőt hosszú ideig néző játékosoknak különösen alkalmasak a szemet kímélő LG Display OLED képernyők, melyek megkapták a „Eye Comfort Display” tanúsítványt a TÜV Rheinland intézettől, mivel elfogadhatóan kévés a szemet károsító kék fényt bocsátanak ki és mentesek a villózástól.

Dr. Chang-ho Oh, az LG Display ügyvezető alelnöke és TV-üzletágának vezetője szerint „Az LG Display 48 hüvelykes hajlítható CSO képernyője játékra optimalizált, mivel maximalizálja a fejlett technológia használatát, ami újabb szintet hoz a magával ragadó élmény nyújtásában. Más szóval, a legjobb játékkörnyezetet kínálja a játékosok számára.”

Az LG Display alábbi videója azt mutatja be, hogy a cég miként vesz részt a CES 2021-en.

https://youtu.be/4spy-VVPI6E

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .