Samsung: jön a környezeti fényt számba vevő HDR10+ Adaptive

A következő Samsung QLED TV-k HDR10+ Adaptive funkciója a környezeti fényviszonyokhoz igazodva javítja a HDR10+ tartalmak látványélményét.


A Samsung sajtóközleménye ad hírt a jövőben a márka QLED TV-iben világszerte megjelenő HDR10+ Adaptive funkcióról, mely a megvilágítási körülményeket is számba véve javít a dinamikus metaadatokkal operáló HDR10+ nagy dinamikatartományú tartalmak látvány élményén.

A nagy dinamikatartományú (HDR) filmek leggyakrabban sötétebb környezetekben, például egy dedikált házimozi szobában nyújtják a legnagyobb hatást. Egy világos nappaliban vagy egy napfényes napon az ablakok mellett elhelyezett TV esetében viszont a fényesebb környezetben nehezebb minőségi képet produkálni. Ezt a problémát igyekszik megoldani a HDR10+ Adaptive funkció, mely a dinamikus jelenetenkénti képoptimalizálás során nemcsak a HDR10+ formátumot kezelő szervezet útmutatásait követi, de a jövőben alkalmazkodni tud majd a helyiség fényviszonyaihoz is. A funkció a TV fényérzékelőjét használva biztosítja, hogy a képernyőn az alkotók szándékainak megfelelően jelenjenek meg az árnyalati részletek kontrasztvesztése nélkül.

A Samsung QLED TV-ken a HDR10+ Adaptive támogatja az UHD Alliance által a cég részvételével, filmkészítőkkel, stúdiókkal és más szórakoztatóelektronikai gyártókkal együttműködve kifejlesztett Filmmaker Mode képbeállítást. A Samsung és az Amazon Prime Video együtt teszik lehetővé a Filmmaker Mode és a HDR10+ Adaptive alkalmazását a Prime Video ügyfelek számára, akik az összes 4K HDR tartalmat megkapják HDR10+ formátumban.

A Samsung közleménye szerint az Universal Pictures Home Entertainment megállapodását kiterjesztve további HDR10+ formátumú tartalmat tesz elérhetővé katalógus és új címekkel egyaránt streaming szolgáltatásokon keresztül szerte a világon.

A konkurens HDR formátum, a Dolby Vision a CES2020 alkalmával mutatta be az azt kiegészítő Dolby Vision IQ technológiát, ami a HDR10+ Adaptive funkcióhoz hasonlóan dinamikus metaadatokat és a TV-kbe épített fényérzékelőt felhasználva tökéletesíti az adott szobában bármely pillanatban a képernyőn megjelenő HDR képet, azt a tartalomhoz és a helyiség pillanatnyi környezeti fényviszonyaihoz optimalizálva.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .