LG GX hangprojektor: a GX OLED TV-khez illeszkedve

Az LG által bejelentett szuper-vékony GX hangprojektor a falra simulva tökéletesen illeszkedik a GX Gallery OLED TV-khez Dolby Atmos és DTS:X hangzást biztosítva.


Az LG idei prémium hangprojektoraihoz csatlakozó GX hangprojektor kiváló hangot ígér fejlett funkciókkal és térben stílusban tökéletesen illeszkedik a márka prémium TV-ihez. A kifinomult esztétikájú design különösen jól egészíti ki az LG díjnyertes GX Gallery OLED szériájú TV-t.

A GX hangprojektor a TV alá közvetlenül falra szerelhető vagy elhelyezhető a mellékelt erős acélállványra támasztva. A 15 cm magas és csupán 3,25 cm mély hangprojektor 144 cm szélessége és felületi kialakítása pontosan megegyezik a 164 centis (65 hüvelykes) LG GX Gallery OLED TV szélességével és designjával, megfelelve az LG „térbeli érték hozzáadására” vonatkozó tervezői elgondolásának.

A GX hangprojektor Dolby Atmos és DTS:X térhangzást biztosít méghozzá virtuálisan, mert a 200 Watt összteljesítménnyel meghajtott főegység 7 hangszórója (2x (40W + 40W) front bal/jobb: 2 db 2 centis tweeter és 4 db 7,6 centis hangszóró; 40W center: 1 db 6 centis hangszóró) és a mellékelt vezeték-nélkül csatlakozó aktív mélynyomó (220W, 15 centis mély hangszóró) egy 3.1-es hangrendszer, ami önmagában nem alkalmas magassági hangok előállítására. A külön megvásárolható SPK8 vezeték-nélküli hátsó hangsugárzó-készlet hozzáadásával a hangprojektor 5.1-es hangrendszerré bővíthető.

A hangprojektor a HDMI 2.1 specifikációnak és HDCP 2.3 tartalomvédelemnek megfelelő HDMI be- és kimenete a 4K videojelek továbbítása mellett kompatibilis a HDR10 és Dolby Vision tartalmakkal is. A nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC funkcióval az eARC kompatibilis TV által vett vagy az arra csatlakoztatott forráskészülékek Dolby TrueHD vagy DTS-HD Master Audio hangformátumai is megszólaltathatóvá válnak az eddigiek mellett. A hangprojektornak van digitális optikai audiobemenete és USB portja is. Bluetooth 4.0-ás  kapcsolatán át okostelefonról vagy táblagépről továbbítható és szólaltatható meg a zenei adatfolyam, ugyanakkor az LG Sound Sync funkció is támogatott a márka TV-iről.

A Hi-Res Audio minősítésű GX hangprojektor képes a veszteségmentes 24 bites/96 kHz-es hangfájlok lejátszásra is USB bemenetén át. Az LG AI Sound Pro hangeffekt funkció a tartalmat elemezve automatikusan optimalizálja a hangbeállításokat.

A márka TV-inek távirányítójával és Android okostelefonon vagy táblagépen futó alkalmazással is vezérelhető LG GX hangprojektor még e hónapban kapható lesz Európában 1.349 € (kb. 780.000 Ft) ajánlott fogyasztói áron.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .