LG: nagy változást hoznak a hajlékony OLED képernyők (Videóval)

1. Oldal

Az LG által nemrég bemutatott 46 centis (18 inch) papírvékony OLED display előfutára annak az összehajtogatható vagy feltekercselhető képernyőnek, amiből a koreai gyártó 2017-re már 152 centis (60 inch) képméretű változatot készül kifejleszteni.


Eddig hajlékony OLED kijelzők csak mobilkészülékekhez alkalmas méretekben készültek, de az LG Display jelentős előrelépést tett ezen a téren egy-egy működő 46 centis (18 inch) hajlékony és ugyanekkora átlátszó OLED prototípus képernyőt demonstrálva. Ezek a mai napig a legnagyobbak a maguk nemében, és részei az LG fontos fejlesztéseinek, amit a koreai kormány is támogat.

LG_46cm_hajlíthato_OLED.jpg
Az LG bejelentése szerint, a hajlékony OLED képernyő felbontása 1.200 x 810 pixel, és 30R görbületi sugár mentén hajlítható meg, azaz egy 6 cm átmérőre tekerhető fel. Az átlátszó OLED panel fényáteresztése 30%-os, ami azt jelenti, hogy egy kis fény átjut rajta, de a legtöbbet azért még mindig blokkolja.

Az LG azt állítja, hogy prototípusuk bizonyítja, a közeljövőben 127 centiméternél (50 inch) nagyobb feltekerhető OLED TV-kkel tudnak majd megjelenni a piacon, sőt jó úton haladnak, hogy 2017-ig kifejlesszenek egy 152 centis (60 inch) OLED panelt, ami a mainál még hajlékonyabb lesz.

HTMLON
HTMLOFF

Kapcsolódó linkek:

LG: hajlítható OLED TV-k jönnek 2015-ben
LG: a 279 centis OLED TV panelek gyártása sem probléma
LG: a 2014-es OLED TV kínálatról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .